En Sıcak Konular

Ergenekon duruşması yarına ertelendi

12 Kasım 2009 18:38 tsi
Birinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, çapraz sorgusunda, “Alparslan Arslan'ın uyuşturucu kullandığını bilmiyorum ancak uyuşturucu kullanmış gibi yüz ifadesi vardı” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çapraz sorgusuna devam edilen Yıldırım, Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın sorularını yanıtladı.

Yıldırım, savcı Taşkın'ın, “İsmail Sağır, Ankara'ya giderken 'arabada Vakit gazetesini görmüştüm. Orada kararı alan üyelerin fotoğrafları vardı' diyor. Ne diyorsun?” sorusuna, gece olduğu için arabada böyle bir gazeteyi görmediğini söyledi.

Taşkın'ın, “Eylemden bir gün önce 16 Mayıs 2006'da Alparslan Arslan, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'nun otelden ayrıldığı ve hesapları kapattıkları, daha sonra geri döndükleri görülüyor. Neden, biliyor musun?” sorusuna Yıldırım, “O konuda bilgi sahibi değilim” karşılığını verdi.

Yıldırım, savcı Taşkın'ın, “Alparslan Arslan'ın saldırıdan bir gün önce keşif yaptığını biliyor musun?” sorusunu da “Hayır, bilmiyorum” diye yanıtladı.

Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel'in, “Alparslan Arslan, sizinle beraber yemek yedi mi? Arslan uyuşturucu kullanıyor muydu?” sorularına da Yıldırım, “Hayır, yemek yemedi. Nefesi pis kokuyordu Alparslan'ın. 'Midem ağrıyor' demişti. Uyuşturucu kullandığını bilmiyorum ancak uyuşturucu kullanmış gibi yüz ifadesi vardı” karşılığını verdi.

Pekgüzel'in, “Sedat Peker'i tanıyor musun, bir irtibatınız oldu mu?” sorusunu Yıldırım, “Biliyorum. İrtibatımız olmadı. İnsan bileğinin hakkıyla kabadayı olmalı, başkalarının iradesiyle kabadayı olmamalı. Öyle biriyle işim olmaz” diye yanıtladı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Yıldırım'ın çapraz sorgusuna ara vererek, duruşmayı yarın saat 09.30'a bıraktı.

A.A.



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs