En Sıcak Konular

Maske ve grip ilacı olmayan eczaneyi kapatırım

12 Kasım 2009 18:23 tsi
Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, domuz gribiyle ilgili başkent eczanelerini sert uyararak, "Maske ve gribe karşı ilaç bulunmayan eczanenin ruhsatını geri alırım." dedi.

Rus basınına konuşan Lujkov, Moskova'da domuz gribinin bulaşma riskinin halen yüksek olduğuna dikkat çekti. Domuz gribiyle mücadelede başkentte sert önlemler alacaklarını anlatan Moskova Belediye Başkanı, "Başkentte maske ve gribe karşı ilaç bulunmayan eczanenin çalışma ruhsatını geri alacağız. Moskova'da grip salgınının durumu çok ciddi boyutta. Dolayısıyla eczanelerde maske ve grip ilacının bulunmaması kabul edilemez." dedi.

Lujkov, söz konusu eczanelerle ilgili ruhsatın iptal edilmesi çalışmalarının belediye kurumları ve yasal düzenleme çerçevesinde yapacaklarını da sözlerine ekledi.

MASKE VE GRİP İLAÇLARI PAHALANDI

Rusya'da gribe karşı ilaçların ve maskelerin ülke genelinde pahalandığı da belirtildi. İlaçların en fazla pahalandığı bölge ise Murmanski bölgesi (yüzde 40). Daha sonra Kararday-Balkar Cumhuriyeti (yüzde 20), Saratov bölgesi (yüzde 18), Vladimir bölgesi (yüzde 14,3), Pskov bölgesi (yüzde 13), Volgograd ve Mordova bölgeleri (yüzde 11) geliyor.

Rus haber portalı Newsru.com Moskova'da ise daha önce iki ruble olan maskelerin şimdi 30 rubleye satıldığını iddia etti. Ayrıca gribe karşı etkili olan Arbidrol ilacının fiyatı 180 rubleyken, şimdi Moskova'da bu ilaç daha pahalıya satılıyor. Bazı bölgelerde ise maske ve grip ilaçlarının yetersiz olduğu kaydedildi.

Rusya Sağlık Bakanı Tatyana Golikova da Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'le yaptığı görüşmede yakın zamanda sorunu çözecekleri vaadinde bulunmuştu.

Maskelerin ve grip ilaçlarının ülke genelinde pahalanması tekelle mücadele kurumunu da harekete geçirdi. Rusya Tekel Karşıtı Federal Servisi Başkanı İgor Artyomov konuyla ilgili ülkede geniş araştırma yapacaklarını anlattı. Rusya Başsavcısı Yuri Çayka da bölge savcılarına talimat vererek ilaç piyasasında durumu kontrol etmelerini talep etti.



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,639 µs