En Sıcak Konular

ABD'de Demokratlar kan kaybediyor

12 Kasım 2009 17:50 tsi
ABD'de Başkan Barack Obama'nın partisi olan Demokrat Parti kan kaybetmeye devam ederken, eski gücünü kaybettiği söylenen Cumhuriyetçi Parti ise yeniden yükselişe geçmiş görünüyor.

 Eski Başkan George Bush yönetiminin hem ülke içinde hem de yurt dışında kötü yönetim göstermesi ve ekonomik krizin Amerika'da derinden hissedilmesiyle birlikte uzun yıllar kendini toparlayamaz diye bakılan Cumhuriyetçi Parti'nin önümüzdeki yıl yapılacak Kongre seçimlerinde rakibi Demokratlardan 4 puan önde olduğu belirlendi.

Gallup şirketi tarafından yapılan bir ankette bugün sandığa gidecek olsa Amerikalıların yüzde 48'inin Cumhuriyetçilere, yüzde 44'ünün ise Demokratlara oy vereceği belirlendi. Ankete göre Başkan Barack Obama'nın partisi oy kaybetmeye devam ediyor. Geçen yılın kamuoyu yoklamalarında Demokratlar yüzde 50'ye yüzde 44 ile Cumhuriyetçilerin önünde yer alıyordu. Ancak Gallup'un yine geçtiğimiz ay açıkladığı Ekim dönemi anketine göre Cumhuriyetçiler uzun bir aradan sonra ilk defa kamuoyu yoklamalarında Demokratların önüne geçerek yüzde 46'a yüzde 44 üstünlük gösterdi.

Bu ayın başında New Jersey ve Virginia'daki valilik seçimlerini kaybeden Demokratlar, New York'ta da belediye başkanlığını Michael Bloomberg'e karşı kaybetmişti. Özellikle Demokratların kalesi olarak bilinen New Jersey'de seçimlerin kaybedilmesi bu parti için şok olmuştu.

Önümüzdeki yılın Kasım ayında Kongre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nin 435 üyesinin tamamının yeniden seçilmesi için sandığa gidilecek. Yine Kongre'nin üst kanadı olan Senato'nun da yaklaşık üçte biri önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde yenilenecek.

Cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,488 µs