En Sıcak Konular

Rus polisi Youtube'u çok sevdi

12 Kasım 2009 16:43 tsi
Rusya'da polis görevlilerinin karıştığı yolsuzluk olaylarını ve güvenlik kurumlarındaki sorunları Youtube'da anlatan polis Albayı Aleksey Dımovski'nin eylemi ülkede yankı uyandırdı.

 Dımovski'nin ardından iki emekli polis de internette Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'e seslenerek, emniyet birimlerindeki yasa ihlallerinden şikayetçi oldu.

Moskova trafik polisi eski görevlisi Vadim Smirnov, emniyet sendikasına üye olduğu gerekçesiyle amirinin kendisine olumsuz baktığını, sonra da işine son verildiğini iddia etti. İşine haksız olarak son verildiğini savunan Smirnov, konuyla ilgili Moskova yeni Emniyet Müdürü Vladimir Kolokoltsev'den yardım istediğini de belirtti.

Rusya'ya bağlı Komi Cumhuriyeti'nin Uhtı kentinde eski bir polis olan Mihail Yevseyev de Youtube'da Başkan Medvedev'e çağrıda bulundu. Yevseyev, Komi Cumhuriyeti'nde suçsuz insanların tutuklandığını iddia ederek polis amirlerinin gereğini yapmadığını kaydetti. Yevseyev, yerel işadamlarına karşı suikast olayları ve yolsuzluk konusuyla ilgili emniyet amirlerini daha önce uyardığını, ama buna rağmen hiçbir sonuç alınamadığından yakındı.

Yevseyev, 2005 yılında Uhtı kentindeki bir ticaret merkezinde çıkan ve 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın olayıyla ilgili, iki vatandaşın haksız olarak tutuklandığını da iddia etti. Medvedev'e seslenen Yevseyev, "Bu iki insanın suçsuz olduğuna ilişkin elimde kanıtlar var." dedi. En üst düzey merciye ulaşmak açısından video görüntüsünü kendisi için son şans olarak değerlendiren Yevseyev, Medvedev'den çağrılarının dikkate almasını rica etti.

Önceki hafta Novorossiysk kentinde görevli polis Albayı Dımovski, bölgesinde yetkililerin görevlerini kötüye kullandıklarını, elindeki bilgileri Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le görüşerek iletmek istediğini kaydetmişti. Polis albayına göre, görev yaptığı Emniyet Müdürlüğü yönetimi, polislerden olmayan cinayetleri "ortaya çıkarmak" ve suçu olmayan şahısları da başarılı görünmek için cezaevine atmayı talep ediyordu.

Cihan



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs