'Açılım ABD işi' demek çılgınlık | " /> 'Açılım ABD işi' demek çılgınlık | "/>

En Sıcak Konular

'Açılım ABD işi' demek çılgınlık

12 Kasım 2009 09:05 tsi
'Açılım ABD işi' demek çılgınlık
Eski CIA yöneticisi Fuller, Türkiye’nin bağımsız yeni dış politikasının tamamen Ankara’nın kendi çıkarları çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

Amerikan İstihbarat Örgütü CIA’in eski yetkilisi Graham Fuller, Türkiye’nin yeni dış politikasının kaynağının Washington’da aramasının çılgınlık olacağını söyledi. BBC Türkçe Servisi’ne konuşan Fuller, neredeyse 10 yıldır Türk dış politikasında aynı ana hatlar ve siyaset vizyonlarının geçerli olduğunu anlattı.

Fuller, Batı’nın, Türkiye’nin dış politika ufkunun genişlediği gerçeğini kabul etmek zorunda kaldığını da kaydederek, Türkiye’nin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeye devam ettiğini söyledi. Fuller, şöyle dedi: “Bence bu hareket AK Parti iktidara gelmeden önce de büyüyordu ama AK Parti, özellikle de Ahmet Davutoğlu dışişleri bakanı olduktan sonra daha ciddi adımlar atmaya başladı. Dışişleri Bakanlığı da ABD ve Avrupa ile birlikte çalışan, AB üyesi olmayı hedefleyen, aynı zamanda Rusya, Çin, Arap dünyası, Kafkaslar, Orta Asya, Akdeniz, Afrika ile çalışan bir dış politika vizyonunu büyük ölçüde destekliyor.”

Türkiye’nin artık Amerika’yı çıkarlarının başlıca vasıtası olarak görmediğini anlatan Fuller Amerikan diplomasisinin artık Türkiye’yi doğrudan kontrol edemeyeceğini de ifade etti. Fuller, Türkiye’nin, Amerika’nın çok taraflı, dengesiz tutumuna eleştirel yaklaşan pekçok ülkenin takdirini topladığını belirterek“Türkiye’nin politikasının kaynağını Washington’da aramak, çılgınlık olur. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bu konuda uzun süredir yazıp çiziyor” diye konuştu.

star



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs