En Sıcak Konular

Eroğlu: Her ilde üniversite olmalı

11 Kasım 2009 20:15 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Her ilin bir üniversiteye sahip olması için çalışıyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak her ilin bir üniversiteye sahip olması için çalıştıkları belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) yeni akademik yıl törenle başladı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, kendisinin de geçmişte üniversitede öğretim üyesi olduğunu hatırlatarak, akademik açılış törenlerinde eski günleri anımsayarak duygulandığını söyledi.

Öğretim üyelerinden kendilerine emanet edilen gençleri iyi yetiştirmelerini isteyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Büyük Türk düşünürü Yusuf Has Hacib diyor ki 'İnsan gönlü, dibi olmayan bir deniz gibidir. Bilgi onun dibinde yatan inciye benzer. İnsan inciyi denizden çıkarmadıkça ister inci olsun, ister çakıl taşı olsun fark etmez'. Dolayısıyla değerli hocalarımızdan gönüllerindeki bilgi dağarcığındaki bu inciyi ortaya çıkarmalarını bekliyoruz. Bundan hem öğrencilerimiz hem de Afyonkarahisar istifade edecektir."

Veysel Eroğlu, hükümet olarak her ilin bir üniversiteye sahip olması için çalıştıkları belirterek, üniversitelere sürekli destek olduklarını söyledi.

Üniversitelerin bulundukları illerin kalkınmasında lokomotif görevi gördüğünü belirten Eroğlu, AKÜ'nün gerçekleştireceği her türlü çalışmaya destek olacaklarını kaydetti.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise üniversitelerin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşılmasında vazgeçilmez kurumlar olduğunu söyledi.

Vali İmga, "Bilgi ve teknoloji üreten, bunları hayata geçirerek toplumun hizmetinde kullanacak gençleri yetiştiren bu önemli kurumlar, ekonomik kalkınma çabamızda da itici güç konumundadır. Çağımızda gerek bireysel gerekse ülkeler düzeyinde ekonomik güç kriterleri hızla değişmiş, belirleyici unsur olarak bireylerin bilgi ve öğrenim düzeyi, ülkeler düzeyinde de beşeri ve sosyal sermaye öne çıkmıştır" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş da Üniversitenin adının kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini, sayılı üniversiteler arasında yerlerini almak için çalıştıklarını ifade etti.

Rektör Altuntaş, AKÜ'nün Avrupa Üniversiteleri Birliğine üye olduğunu belirterek, "Avrupa Üniversiteler Birliğinin kurumsal dış değerlendirme sürecini geçmeye çalışıyoruz. Devlet üniversiteleri arasında ise 25'inci sıraya yükseldik. Çalışmalarımız daima ileriye yönelik olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, akademik yükselme törenine geçildi.

AKÜ'de 11 öğretim üyesinin profesörlüğe, 64 öğretim üyesinin doçentliğe, 30 öğretim üyesinin yardımcı doçentliğe yükseldiği bildirildi.

aa




Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,257 µs