En Sıcak Konular

Arınç: Terörle anılmak Diyarbakır'ın kaderi değil

11 Kasım 2009 19:49 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilim, tarih, kültür ve medeniyet merkezi olan Diyarbakır'ın bir korku şehri haline getirilmek istendiğini söyledi.

Arınç, "Kafalarda, zihinlerde böyle bir imaj meydana getirmek istiyorlar. Diyarbakır buna müstahak değil. Terörle anılmak Diyarbakır'ın kaderi değildir. Diyarbakır'ın kaderi ilim, kültür ve maneviyattır." dedi. 
 
Diyarbakır temasları kapsamında AK Parti İl Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır'da insanlık, ahlak, medeniyet, din ve inançların olduğunu aktardı.

Yıllardır Diyarbakır'ın üniversitesi, esnafı, ticaret erbabı ve sanayisiyle geri bıraktırıldığını dile getiren Arınç, "Kim bunu yapıyorsa en büyük kötülüğü yapıyor." diye konuştu.

Partililere ahenk içerisinde çalışmalarını tavsiye eden Arınç, AK Parti'nin üçüncü kez iktidara gelmesi ihtimalinin bazı kişilerin uykularını kaçırdığını dile getirdi.

Türkiye'de şimdiye kadar hiçbir partinin 3 defa üst üste iktidara gelmediğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı, "Ben inanıyorum bu halkımız kendisine hizmet edenleri üçüncü defa iktidara taşıyacaktır." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin iki dönemdir elde ettiği başarıyı sindiremeyen muhalefetin çıldıracak noktaya geldiğini de savunan Arınç, "Muhalefet ne kadar çıldırsa da AK Parti halka hizmette bir an bile geri durmayacak." diye konuştu.

"TERÖR, GÖZYAŞI VE KANIN DURMASINI HEDEFLİYORUZ"

Demokratik açılımın dün Meclis'te görüşülmesi sırasında muhalefetin sergilediği tavırları da eleştiren Arınç, şöyle devam etti: Demokratik açılımla ülkenin en önemli meselesini çözmek istiyoruz. Terör, gözyaşı ve kanın durmasını hedefliyoruz. Bu konuyu başarabilmek el ele vermekle olur. Menfi milliyetçilik, ırkçılık yaparak Türkiye'nin bir araya gelmesi, buluşması mümkün değildir. Herkes etnik kimliğini taşır. Bu Allah'ın bizi yarattığı fıtratın gereğidir. Ama biz birbirimize kardeş, dost olmalıyız. Birbirimize sevgi, saygı göstermeye mecburuz. Demokratik açılımı Diyarbakır'ın ne kadar büyük istekle beklediğini biliyoruz. Amaç terörü sona erdirmektir. Ülkemizde kardeşliğin, hukukun hâkim olmasıdır."

Kendi çevrelerini zengin etmek için iktidara gelmediklerini savunan Arınç, "Bir ekmeğimiz olsa onu sizlerle paylaşmak, sizlere takdim etmek, sizin derdiniz dindirmek için geldik. O yüzden gidecek parti yok Bu iktidardan başka gidecek iktidar yoktur. İnan bizden daha iyi bu işleri yapacak bir kişi görürsem ben 'gel kardeşim' diyecek noktayım. Ama yok. Görünmüyor. Bu çileyi ancak AK Parti üstelenebilir. Milletin derdini ancak AK Parti dindirebilir." ifadelerini kullandı.

Partililer de Diyarbakır surlarının tamamıyla restore edilip, turizme kazandırılması için Arınç'tan yardım istedi.

cihan



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,023 µs