İsrail'in Türkiye'ye karşı yeni hazırlığı İsrail'in Türkiye'ye karşı yeni hazırlığı

En Sıcak Konular

İsrail'in Türkiye'ye karşı yeni hazırlığı 11 Kasım 2009 18:39 tsi
İsrail'in Türkiye'ye karşı yeni hazırlığı İsrail uçaklarının Suriye’yi bombalarken yakıt tanklarını Hatay sınırlarına atmasına, Anadolu Kartalı tatbikatına çağırmayarak cevap veren Türkiye’ye karşı İsrail yeni bir komplo hazırlığında mı? İşte cevabı:

İsrail uçaklarının Suriye'nin Dey El Zur tesisini, 6 Eylül 2007 tarihinde nükleer tesis olduğu iddiasıyla bombalamaya giderken Türkiye hava sahasını kullandıktan sonra yakıt tanklarını Hatay sınırları içerisine atması günlerce kamuoyunun gündeminden düşmemiş büyük tepki çekmişti.

Konuyla ilgili İsrail Başbakanı Olmert, 23 Ekim 2007 tarihinde Lozan’da Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmede düşen yakıt tankları ile ilgili gecikmeli olarak özür dilemişti.

Türkiye, İsrail’in yakıt tanklarını Hatay topraklarına atması olayında kışkırtmaya gelmemiş ve dış ilişkileri skandal bir sürece çevirecek bir tutum izlememişti ama Anadolu Kartal tatbikatına İsrail’i katmayarak süreci lehine çevirdiği iddia edildi.

Dış ilişkilerde büyük krize yol açması beklenen yakıt tankı olayı, Türkiye tarafından ince bir diplomasi manevrasıyla atlatıldığı iddiaları konuşuluyor olsa da İsrail’in yeni bir hazırlık içerisinde olduğu iddia edildi.

İddia ortaya atan Katar’ın El Şark gazetesinden Prof Dr. Muhammed Nuredin. Türkiye hakkında yazdığı makalelerle tanınan Nureddin yazısında; Akdeniz'de ve uluslararası sularda İran'dan Suriye ve Hizbullah'a silah taşıdığı söylenen Francop gemisine yapılan baskını İsrail’in Ortadoğu’daki yeni rolüne örnek gösterdi.

GEMİ KORSANLIĞI OLAYI SONRASI NELER OLDU?

İsrail, Akdeniz’de bir silah ve mühimmat dolu İran gemisi yakaladığını duyurmuş ve silahların Hizbullah’a gittiğini iddia etmişti.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gabriela Şalev, İsrail donanması tarafından Akdeniz'de el konulduktan sonra, içinde İran'dan Hizbullah örgütüne gittiği ileri sürülen yüzlerce tonluk silah ve mühimmat ele geçirilen gemiyle ilgili olarak BM'ye başvuruda bulunmuştu.

İsrail Büyükelçisi Şalev, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile BM Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanı Avusturya'ya birer mektup yazmış ''konunun son derece ciddi olduğunu, barış ve güvenliği tehdit ettiğini, Güvenlik Konseyi tarafından ele alınması gerektiğini'' savunmuştu.

El konulan gemide bulunan silahların sivil kargo olarak gösterildiğini, İran'dan gönderildiğini ve bu durumun uluslararası yasal sorumlulukların ihlali anlamına geldiğini ifade eden Şalev, İsrail'in Güvenlik Konseyi'nden bir an önce konuyu ele almasını ve durumu soruşturmasını istediğini de kaydetmişti.

BATILI PROJELERİN ORTADOĞU ÜSSÜ İSRAİL

Katar’ın El Şark gazetesinden Prof Dr. Muhammed Nuredin’in iddiasına göre Akdeniz’de  İsrail korsanlığı iki amaca hizmet ediyor.

Bunlardan ilki ve en önemlisi İsrail'in bütün Ortadoğu'daki Batılı projelerin üssü olma rolü.

Bir diğeri ise  Francop gemisi korsanlığıyla birlikte akla İsrail, ABD ve Türkiye arasındaki ortak deniz tatbikatını; Türkiye’nin iptal etmesini sağlamak.

Akdeniz’de Kıbrıs sahilleri yakınında yaşanan korsanlıkla ilgili güç unsurlarının İsrail’e doğrultulmasının, İsrail Deniz Kuvvetleri ve askeri gücünü daha da onure edeceğini iddia eden Nureddin, İsrail’in hedefinin 'Anadolu Kartalı' hava tatbikatlarına katılımının iptal edilmesi gibi; Türkiye’nin deniz kuvvetlerinin ABD ve İsrail’le yapacağı ortak tatbikattan da çekilmesini sağlamak!

Katar’ın El Şark gazetesinden Prof Dr. Muhammed Nuredin’in iddialarında iki soru zihinleri kurcalıyor:

1- İsrail Akdeniz’de Batılı ülkelerin yeni üssü olmaya mı soyunuyor?

2-Francop adlı gemi korsanlığıyla İsrail donanması, Türkiye, ABD yapacağı ortak deniz tatbikatında Türkiye’yi devre dışı bırakmaya mı çalışıyor?


Haber7

 



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,285 µs