En Sıcak Konular

'Rusya, İsrail'in baskılarına boyun eğmemeli'

11 Kasım 2009 16:21 tsi
İran Savunma Bakanı Ahmet Vahidi, S-300 füze savunma sistemlerinin sevki konusunda Rusya'nın İsrail'in baskılarına boyun eğmemesi gerektiğini söyledi.

İLNA Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Vahidi, Rusya'dan kontratta yer alan yükümlülükleri yerine getirmesini isterken, "Biz Rusya ile S-300 füze savunma sisteminin alımı ile ilgili bir anlaşma imzaladık. Ben dünyada herhangi bir ülke ile imzaladığı askeri alım anlaşmasının yükümlülüklerini Rusya'nın yerine getirmediğini düşünemiyorum. Dünyada böyle algılanmak istemez." uyarısında bulundu. Vahidi açıklamasında, "Rusya anlaşmaya uymak zorunda. Siyonist baskılardan etkilenmemeli." dedi.

Interfax haber ajansı geçen hafta İran'ın gelişmiş füze savunma sistemleri için gerekli ödemeleri yapmadığını duyurmuştu. Batı ile Rusya arasında tansiyonun yükselmesine neden olan S-300 sevkıyatı ile ilgili, İsrail uzun süredir Moskova'ya baskı uyguluyor.

Anlaşmalara göre, Rusya'nın 800 milyon dolar karşılığında beş adet S-300 füze savunma sistemini İran'a teslim etmesi gerekiyor. İsrail ve ABD İran'ın füze savunma sistemleri edinmesinin ardından, nükleer tesislerine yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilme ihtimalinin imkansız hale geleceğinden endişe ediyor.

Moskova şimdiye kadar S-300 satışı ile ilgili anlaşmayı resmi olarak doğrulamasa da, savunma silahlarını uluslararası anlaşmalara uygun olarak satma hakkının olduğunu kaydediyor.

Cihan



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs