perde arkasını açıkladı | " /> perde arkasını açıkladı | "/>

En Sıcak Konular

O görüşmenin perde arkasını açıkladı

11 Kasım 2009 14:07 tsi
O görüşmenin perde arkasını
 açıkladı Başbakan'ın ziyaretinin siyasi bir içeriği olmadığını söyleyen Aydın Menderes, Başbakan'ın gösterdiğinin büyük bir kadirşinaslık olduğunu vurguladı.

Aydın Menderes, İncek Alacaatlı köyü Çakırbeyi villalarındaki evinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ziyaretin perde arkasını Cihan Haber Ajansı muhabirine anlattı.

Bundan bir süre önce bir konu için Başbakanı aradığını dile getiren Menderes, Özel Kalem Müdürü'nün bu isteği iletince Başbakan'ın "Telefonla olmaz, biz kendimiz ziyaret eder görüşürüz." diyerek bu ziyarete karar verdiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın bu kararından kendilerinin bir bilgisi olmadığını vurgulayan Menderes, "Meclis müzakereleri bitince telefon ettiler. O sırada bir televizyonda canlı yayın programı vardı. O program başlamak üzereydi. Tevafuktur, Sayın Başbakan televizyon yayını devam ederken geldiler. Böylece nezaket gösterdiler. Büyük bir incelik gösterdiler. Bizlere de onur verdiler." dedi.

Başbakan ile yaptığı görüşmelere ilişkin ise Menderes, "Türkiye'de ne konuşuluyorsa, Türkiye'nin gündeminde olan konularda özellikle Sayın Başbakan bana düşüncelerimi sordular. Ben de özet olarak kendilerine ifade ettim. O da belli düşüncelerini ve izlenimlerini lütfedip aktardılar. Böyle bir görüşme geçmiştir. Ancak bu ziyaretin siyasi bir içeriği yoktur. Özü bir nezaket ziyaretidir, Başbakan'ın gösterdiği büyük bir kadirşinaslıktır. Çok memnun kaldık. Sevgi, saygı ve başarı dileklerimizi ilettik." diye konuştu.

MUHALEFETİN '10 KASIM' HASSASİYETİ SAMİMİ DEĞİL

Demokratik açılımın Mecliste görüşülmesine ilişkin soruları da cevaplayan Menderes, muhalefetin tavrını eleştirdi. Muhalefetin şu ana kadar iktidar karşısında hiçbir başarı elde edemediğini savunan Menderes, demokratik açılımda, 'acaba burdan AK Parti'den bir şey kopartabilir miyiz?' diye muhalefetin aradaki gerilimi tırmandırarak oy peşine düştüğünü ve görüntünün bu olduğunu söyledi.

Meclis'teki görüşmelerde pankart açılması ve kullanılan üslubu olumlu bulmadığını vurgulayan Menderes, "Çünkü Meclis müzakerelerinin Türkiye'nin demokrasisine hiçbir şey kazandırmadığını, muhalefetin hala bir alternatif üretmediğini, hiçbir iktidar ışıltısı üzerinde taşımadığını gördük. Bu kadar hırçınlık muhalefete fayda getirmez." şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerinin demokratik açılımın 10 Kasım'da görüşülmesine karşı çıkmalarını da değerlendiren Menderes, hükümetin 10 Kasım'da görüşmeyi yapmaması halinde de yine bu tepkilerin olacağını belirtti. Ne yapılsa hükümetin üstüne gidileceğini anlatan Menderes, şöyle devam etti: "Buradan, AK Parti'yi sarsabileceği gibi bir sonuç çıkartmış muhalefet. Bence 10 Kasım'da 'oldu, olmadı' tartışmaları samimi değildir. Hükümet, iktidar yanlış bir şey yaptı kanaatinde değil ki, doğru bir şey yaptığı kanaatinde. Onun için de 10 Kasım'da getirmeyi mahsur görmemiş. İktidar karşısında muhalefet ayrı bir kanaatte olabilir. O da 10 Kasım günü çıkar Meclis'te o görüşlerini ifade eder. Burada bir ikinci hususu gözden kaçırmamak lazım. Esas itibariyle, esas müzakere ayın 12'sinde yapılacaktır. Sadece bir 'açılıp açılmama' müzakeresidir. Zaten muhalefette, müzakere açılmasın demiyordu. 10 Kasım hususundaki hükümetin kararına muhalefetin karşı çıkışını anlamlı da bulmuyorum, olumlu da bulmuyorum."

(CİHAN) 

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,710 µs