En Sıcak Konular

Dergâhtan çıkan çete meğer Ergenekonmuş

11 Kasım 2009 13:19 tsi
Uyuşturucudan tutuklanan Şeyh Yahya Efendi Vakfı Başkanının ismi Ergenekon iddianamesinde. Gülaltay ondan bahsediyor. Valilik hala dergahı boşaltmıyor.

Şeyh Yahya Efendi Vakfı’nın uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla cezaevinde bulunan başkanı Kemal Ata’nın adı I. Ergenekon İddianamesi’nde de geçiyor

Benim askere ihtiyacım var’
Şeyh Yahya Efendi Dergâhı’nda faaliyet yürüten ve geçtiğimiz yıl Hollanda’dan getirilen bir uyuşturucu sevkiyatına adı karıştığı için yakalanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Kemal Ata’nın bahsinin geçtiği görüşmede ilginç diyaloglar yer alıyor. Ergenekon soruşturmasının dördüncü dalga operasyonunda gözaltına alınan TİT’in kurucusu Gülaltay, telefon konuşmasında şöyle diyor:

Babamı kurban eder, kafa keserim’
“Her gün toplantıya geç kalan Kemal Ata erken geliyor; Arif Akdeniz (Türk Ocakları Bakırköy Şube Başkanı) erken geliyor. Bir sonraki toplantıda ben Paşa’yı çağırıyorum. Bu sefer mealen diyorsunuz ki; ‘Yahu, öyle bir organizasyon kuruyorsunuz da Paşa’nın senden haberi var mı?’ Tabii bu sefer ertesi gün Paşa geliyor. Diyorum ‘kalk gel buraya Paşa’; diyorum ‘arkadaşlarla görüşelim’; sen dönüyorsun, diyorsun ki ‘Arif Bey bir söyleyeceğiniz var mı?’ Arif Bey kalkıyor, din, tasavvuf, dergâh, tarikat... Yahu biz ne kuruyoruz ya?.. Ben bu yolda yürüyeceğim. Bu yolda da, babam Sırrı Gülaltay’ı kurban ederim, tanımam; Emre’yi yatırır başını keserim... Şimdi, dün akşamki toplantıda, ben, Kemal Bey’le ‘Bu şu anda imzalanmasın, vakıflar imza atamaz’ gibi çıkışınızdan bir şey anlamadım...”

‘Kelleyi koltuğa alan benim’
“Selçuk Abi, sen gelmeden evvel ben Kemal Ata’ya şunu söyledim; orda herkesin içinde söyledim. Dedik ki, Selçuk Orhon, sen, ben bir şey konuştuk.  Ben kutlu bir dava yolunda yürüyorum Selçuk Abi... Bak ben bu saatte gidiyorum altı dernek başkanıyla toplantı yapmaya... Altı dernek davası kazanırım diye ben yırtınıyorum. Selçuk Abi, açık söylüyorum, bu işin kelleyi koltuğuna almış olan adamı benim. Benim askere ihtiyacım var. Ölümüne yürüyorum bu işte. Benim bu işle uğraşmamın sebebi, ben Ulusal Birlik Hareketi Platformu’nu kurup bunun başkanı olarak mücadeleyi hedefe ulaştırma azmindeyim.”

Ata’yı dergâhtan çıkaramadılar
Öte yandan, hakkında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılan ve İstanbul Valiliği’ne de boşaltılması konusunda tebligat yollanan Şeyh Yahya Efendi Kültür ve Araştırma Vakfı’nın, dergâh binasında hâlâ faal olduğu görülüyor. Dergâh içerisinde restorasyon yapılacağı savıyla para toplayan Vakıf’ın tahliyesi konusunda gelişme olmadığını söyleyen bir yetkili “Yahya Efendi Vakfı’nın buradan çıkarılması için hiçbir işlem yapılmıyor” diyor.

Kaynak: Taraf

 



Bu haber 1,935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs