En Sıcak Konular

MHP'den CHP'ye sert tepki

11 Kasım 2009 12:45 tsi
MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin TBMM'de pankart açmasına tepki gösterdi.

Pankart açma yerinin Meclis olmadığını vurgulayarak, vekillerin sözleriyle tarihe geçmesini tavsiye eden Dervişoğlu, "CHP'nin, TBMM'yi eylem yerine çevirmesini çok doğru bulmuyorum. Orada bulunanlar, işaretleriyle ya da pankartlarıyla değil, sözleriyle tarihe geçmeli. Millet onları, pankart açsın diye Meclis'e göndermedi." dedi.

İl başkanlığında, partisinin geçen hafta yaşadığı kongre süreciyle ilgili gözlemlerini aktaran Dervişoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Vatandaşların, vekilleri hak ve hukuklarını koruması için Meclis'e gönderdiğini hatırlatan MHP İl Başkanı, "Millet, kendi hak ve hukukunun Meclis kürsüsünden savunulmasını istiyor. MHP, bu görevi layıkıyla yapıyor. CHP'nin o konuda bir yetersizliği olduğu kesindir, çünkü 2002 seçimlerinde Parlamento'muz iki partiliydi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), yüzde 34,5 oyla girdi. Sonra da 2007'de yüzde 47 oy almak suretiyle iktidarını güçlendirdi. MHP'nin bulunduğu Meclis'te, sorumlu muhalefet anlayışıyla iktidar partisini oy kaybetmeye başladığını gözlemliyoruz. CHP'ye da doğru bir muhalefet stratejisi tavsiye ederim." şeklinde konuştu. MHP'nin doğru stratejiyle hareket ettiğini, parti içi sıkıntısı bulunmadığını söyleyen Müsavat Dervişoğlu, hükümetin partisini içeriden karıştırmak istediğini öne sürerek buna müsaade etmediklerini, komploları olay çıkarmadan önlediklerini aktardı.

Halkı bilinçlendirmek için önümüzdeki süreçte genel merkezlerinin himayesinde "Sonsuza kadar var ol Türkiye" mitingleri düzenleyeceklerini, bunların, "1000 yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat" adıyla tertip edileceğini belirten Dervişoğlu, ayrıca önümüzdeki genel seçimde milletvekilliğine aday adayı olduğunu açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kabul etmesi halinde seçimlere milletvekili adayı olarak gireceğinin altını çizen Müsavat Dervişoğlu, "İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı olacağımı, yerel seçimden 22 ay önce açıkladım. Şimdi de rahatlıkla ifade edebilirim ki önümüzdeki genel seçimde milletvekili adayı olmayı düşünüyorum." ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs