En Sıcak Konular

Öldürme eğitimleri Düzce'de

0 0 0000 00:00 tsi
Öldürme eğitimleri Düzce'de Öldürme yemini yaptıran Kuvayı Milliye Derneği'nin yöneticilerinin, gençlere silahlı eğitim vermek amacıyla Düzce'de yer ayarladıkları ortaya çıktı. İşte derneğin akıl almaz girişim ve planları...

Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ'ın yardımcısı Hüseyin Görüm (sağda), kendisini 'Hüseyin Kerim Bayraktaroğlu' ismiyle tanıtıyor.
Eğitmenlik için teklif götürülen kişi ise Danıştay saldırısının kilit ismi Muzaffer Tekin'i hastaneye getiren emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk. Danıştay soruşturmasında kayıtlara geçen ifadelere göre, Derneğin Teşkilat Başkanı Hüseyin Görüm bu vahim girişimi bizzat yönetmiş. 20-25 yaşlarındaki bir grup genci İstanbul Maltepe'deki depoda toplayan Görüm, Öztürk'ü gençlerle buluşturmuş. Eğitim için Düzce'de yer hazırladıklarını söyleyen Görüm, "Asker yetiştireceğiz, silahımız, her şeyimiz var." demiş. Resmi ifadesinde bu bilgileri veren emekli Binbaşı Öztürk, Danıştay saldırısıyla ilgili düşüncesini de kayıtlara geçirmiş: "Bunlar Alparslan Arslan'ı yönlendirmiş olabilir."

Öztürk'ün iddiası geçmişteki bilgi ve gözlemlerine dayanıyor. Kuvayı Milliye Derneği, bir dönem Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne bağlı hareket etti. Hemen bütün toplantılarını Görüm'e ait depoda yapmışlar.

Kuvayı Milliye Derneği'yle ilgili yeni bağlantılar ortaya çıkıyor. Karadağ'ın ekibinde bulunan Hüseyin Görüm'ün devlet kayıtlarındaki profili dikkat çekiyor. Danıştay saldırısında kilit isim olarak arandığı dönemde Muzaffer Tekin'i hastaneye getiren emekli Binbaşı Öztürk, Görüm hakkında ilginç bilgiler veriyor. Bu bilgiler kayıtlarda şöyle yer alıyor: "Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'nin 2004 Haziran ve Temmuz ayları içerisinde Maltepe'deki baraka, bir depo ve bahçesinde gerçekleştirmiş olduğu buluşmada Hüseyin Görüm adlı şahıs çevresine topladığı 4-5 kişilik yaşları 20-25 arası olan gençlerle konuşmaktaydı. Bu esnada ben cep telefonu ile daha ileride konuşuyordum. Konuşmayı bitirip bu grubun yanından geçerken Hüseyin Görüm bu gençlere hitaben ve bana duyurarak, 'Komutan da sizin eğitiminizi verecek.' dedi. Ben, kendisine, 'Ne eğitimiymiş bu?' dediğimde cevaben 'Ne olacak komutan sen daha iyi bilirsin, asker olan ben değilim sensin.' demişti. Ben 'Bu eğitim nerede verilecek?' diye sorduğumda ise 'Yerimiz var, hazır, Düzce'de.' diye karşılık vermişti. Devamında 'Asker yetiştireceğiz, silahımız, her şeyimiz var.' diye konuyu bitirmişti." Emekli Binbaşı Öztürk, bu sözler üzerine Görüm'e tepki gösterdiğini belirterek, "Ben artık asker değil bir gazeteciyim, böyle konuşma hakkını, insanlara böyle görev verme hakkını nereden aldığını sormuş, sonunda ise böyle konuşmalarla insanları yasadışı yollara sevk etmesinin de suç olduğunu belirterek oradan uzaklaşmış ve kısa bir süre sonra da bölgeyi terk etmiştim." diye devam ediyor.

Polis kayıtlarına göre VKGB Derneği'nin Şile toplantısı hariç her buluşması İstanbul Maltepe'deki Görüm'e ait prefabrik bir depoda yapılıyor. Emekli Binbaşı Öztürk, VKGB Derneği'ni 'bir dernekten çok organize suç örgütü' gibi gördüğünü dile getiriyor. Danıştay'a yönelik saldırıyı gerçekleştiren Avukat Alparslan Arslan'ı VKGB'nin İstanbul Maltepe'deki yerinde bir defa gördüğünü anlatan Öztürk, şu bilgiyi veriyor: "Aynı zamanda Hüseyin Görüm'ün benden askerî eğitim vermemi istemiş olması ve 'Silahımız her şeyimiz var' demesi Danıştay saldırısıyla ilgili olarak bu insanların silah temini ve yönlendirme anlamında Arslan'ı yönlendirmiş olabileceklerini düşünüyorum."

Öztürk, ifadelerinde Görüm'ün kişisel profilini de çıkarıyor: 'Kendisini tanıtırken, geçmişte 9-10 yıl kadar cezaevinde kaldığını söyledi. Adı geçen şahıs daha çok mafya olarak adlandırılan kişi profili çizmekteydi.' Polis kayıtlarında Kuvayı Milliye Derneği'nde emekli Albay Karadağ ve Hüseyin Görüm'ün yanında yer alan İbrahim Özcan isimli bir şahıs da dikkat çekiyor. Kayıtlarda İbrahim Özcan'ın yasadışı terör örgütü TİKKO üyesi olduğu ve 13 yıl cezaevinde yattığı bilgisi geçiyor.
 
zaman



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs