Canan Arıtman çıktı | " /> Canan Arıtman çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Fikir annesi Canan Arıtman çıktı

11 Kasım 2009 12:22 tsi
Fikir annesi Canan Arıtman  çıktı 
Dün TBMM tarihi oturumlarından birini daha yaptı. Partiler "Demokratik Açılım"ı pek de demokratik olmayan yöntemlerle tartıştı.

Kavgalı gürültülü oturumlara alışkın olan Meclis'te CHP'li sıralardan açılan pankartlar demokrasi tarihinde alışkın olmadığımız bir görüntünün yaşanmasına neden oldu.

Bu görüntünün fikir 'annesi' ise tanıdık bir isimdi. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman...

Fotoğrafta görülen pankart bir miting alanında yada bir partinin grup toplantısında değil TBMM çatısı altında açıldı. Pankartın içeriğinde yazılanlara o çatı altında bulunan partilerin itirazı olacağını düşünmek mümkün değil. Olanlar da olabilir. Ama bu TBMM'yi bir müsamere alanına yada tiyatro salonuna çevirmeyi gerektirmez. CHP sıralarında açılan pankartlar hem Atatürk'ü istismar etti, hem de Meclisin itibarını zedeledi. Ne CHP'ye ne de Meclise yakışmadı.

İddialara göre eylemin fikir babası İzmir Milletvekili Canan Arıtman'dı. Arıtman ismi kamuoyunun yabancısı değil. Daha önce de pek çok polemiğin içinde gördük onu. Söyledikleri ve yaptıklarıyla çok tartışılan bir isim oldu hep. Yaptıklarıyla sınırları zorladı, kimi alkışladı kimi eleştirdi. Görünen o ki meclisin onuru bile Arıtman için "kırmızı çizgi" olmadı. Ve oturumda toplu pankart eylemiyle tarihe geçti. CHP'Li vekilin yakın dönemde akıllarda kalan polemikleri düşünülürse sonucun böyle olacağını tahmin etmek zor değil. İşte ilk akla gelenler...

CUMHURBAŞKANINA 'ERMENİ' İMASI

Canan Arıtman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermeniler'den özür kampanyasını desteklemesini eleştirirken kontrolünü kaybetmiş ve "Abdullah Gül, cumhurun, yani Türk milletinin cumhurbaşkanlığını yapsın, etnik kökeninin değil. Cumhurbaşkanı'nın anne tarafından etnik kökenini araştırın görürsünüz" diyerek hakaret etmişti.

Gelen tepkiler üzerine de yine tartışılacak sözler sarf etmiş ve "Kendisini görseydim pabuç fırlatmak isterdim" demişti. Cumhurbaşkanı Gül ise Arıtman'ı mahkemeye vererek davayı kazanmıştı.

FİRST LADY'LERE HAKARET

Arıtman Hayrunnisa Gül ve Emine Erdoğan'ın kıyafetleriyle Türkiye'nin imajına zarar verdiklerini idda ederek suç duyurusunda bulunmuştu. CHP'li vekil böyle yaparak Erdoğan ve Gül gibi giyinen milyonlarca Anadolu kadınına da hakaret etmişti.

HAYRUNNİSA GÜL'E PENGUEN BENZETMESİ

Canan Arıtman'ın Meclis kulisinde bazı gazetecilerle sohbet ederken yeni bir skandala imza atmıştı. Hayrunnisa Gül'ün kıyafetlerini eleştirirken: "'Dünyada herhalde eşi benzeri olmayan bir giyim tarzı. Son giydiği kıyafetle aynı rahibelere benzemiş. Dikkat ederseniz rahibelerin kıyafetleri de böyledir. Penguene benzemiş diyeceğim, penguenlere haksızlık olacak.' Demişti.

BÜYÜKANITA 'MECLİSİ YOK SAY' ÇAĞRISI

Canan Arıtman, bir tarihte, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a 'Sayın Paşam' diye başlayan mektup yazıp, Meclis tarafından verilen emri yerine getirmemeye çağırmıştı.

Konu, Lübnan'a asker gönderilmesini öngören TBMM tezkeresiydi.

GAZZE MİTİNGLERİNE ELEŞTİRİ

Arıtman İsrail'in Gazze katliamına tepki olarak düzenlenen mitingleri ağır bir dille eleştirmiş ve bu mitingleri 'korkunç' bulduğunu söylemişti.

zaman



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,346 µs