Kadirov derhal yargılanmalı | " /> Kadirov derhal yargılanmalı | "/>

En Sıcak Konular

Memorial: Kadirov derhal yargılanmalı

11 Kasım 2009 11:19 tsi
Memorial: Kadirov derhal yargılanmalı Rusya İnsan Hakları Merkezi Memorial Başkanı Oleg Orlov, Rus yanlısı Çeçen başkan Ramazan Kadirov’u yaptığı katliamlardan dolayı AİHM’ye şikayet edecek.

Rusya İnsan Hakları Merkezi Memorial (HRCM) Başkanı Oleg Orlov, Rus yanlısı Çeçen başkan Ramazan Kadirov’u Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne şikayet edeceklerini açıkladı. Orlov, Moskova mahkemesinin Kadirov’un işlediği katliamlara sessiz kalması durumunda mutlaka uluslararası mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

Kadirov’un yaptıkları hakkında ellerinde ciddi ve detaylı belgeler bulunduğunu ifade eden Orlov, kendilerini destekleyen şahitlerinin de Moskova mahkemesine gerçekleri objektif bir şekilde açıkladığını, konuya ve adalete açıklık getirmeye çalıştıklarını vurguladı.


Orlov, 6 Kasım’da yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti: “Bütün bunlara dayanarak şunu söylemek istiyorum, Yargı karşısında deliller ve şahitlerle kesinlikle haklı olmamıza rağmen haksız gösterilmeye çalışıldık ve yargı maalesef kendisine ihanet edip Kadirov yanlısı gibi davranmıştır. Zannımca.”

Kadirov yargılanmalı

HRCM, Kadirov’un yargı önüne çıkarılması ve Rus hükümetinden asla destek almaması gerektiği bildirildi. Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre Çeçenistan’da süregelen kadın kaçırılma, suikastlar, çocuk katliamları ve tecavüzlerin sorumlusu Kadirov ve adamları olarak gösteriliyor. Raporlarda ayrıca Kadirov’un çeçen gerillası olduğu düşündüğü herkesi illegal olarak açtığı hapislerde tutup işkence ettiği ayrıntılarına da yer veriliyor. Kadirov yönetimi ile birlikte Çeçenistan’da kaybolan kişilerin sayısında patlama yaşanmış durumda.

2004’de öldürülen önceki Çeçenistan başkanının oğlu Ramazan Kadirov 34 yaşında ve daha önce terör örgütleri kurmak ve yönetmek suçlarından aranıyordu. Ancak başkan olduktan sonra bütün bu suçlar örtbas edildi. HRCM’ye göre Kadirov bütün ülkede terör estirmiş ve hala da estirmeye devam etmektedir.

İşte Kadirov'un korkunç yüzü

Kadirov kaçırıp işkence ettiği ve öldürdüğü kişilerin yakınlarını da kaçırıp yoketmekte ve bu şekilde arkasında şikâyetçi olacak hiç kimse bırakmamaktadır. Çeçenistan halkı Rus askerlerinden çok Kadirov ve yönetiminden çekinmekte ve Kadirov yerine Rus askerlerini topraklarında görmeye razı gelmektedirler. İstatistiklere göre sağlık yardımları Kadirov'un liderliğe geçmesinden beri 80% azalmış durumda ve özellikle de çocuklar bundan etkilenmekte, ölüme razı gelmek zorunda kalmaktadırlar.


2000 yılından beri Moskova yönetimi Kremlin’e sadık olan Çeçenleri bu bölgede hâkim kılmaya çalışmaktadır. 2004 yılından beri Çeçenistan’da Putin'in adamı olarak Ahmed Kadirov olarak bilinmekteydi. Ahmet Kadirov 14,000 askerden oluşan müfrezeyi oğlu Ramazan Kadirov önderliğinde kendine bağlamış ve bu güçle bölgeyi kontrol altına almıştı. Babası öldürüldükten sonra yerine geçen Ramazan Kadirov, şu anda Çeçenistan’da sebep oldukları insan hakları ihlallerinden ve ölümlerden sorumlu tutulmamakta, bu da Rus yönetimi tarafından desteklenmektedir.

timetürk



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs