En Sıcak Konular

Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

11 Kasım 2009 10:39 tsi
Meteoroloji, Türkiye'nin yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini bu yüzden yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara'nın güneyi, (Balıkesir, Bursa ve Yalova) Kıyı Ege, (İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli) ile Antalya'nın batı ilçelerinde (Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer ve Elmalı) kuvvetli olmak üzere Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonra Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde yağış bekleniyor.

Yağışların yarın Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın ve Muğla) kuvvetli olmak üzere; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı yağışla birlikte bugün Marmara ve Ege bölgelerinde, Perşembe ve Cuma günleri iç ve doğu bölgelerimizde 4 ila 6 derece azalacak, rüzgâr; güneybatı yönlerden (Lodos) saatte 40 - 45 km hızla kuvvetli olarak esecek.

Açıklamada; İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Balıkesir, Bursa ve Yalova ile Antalya'nın batı ilçelerinde (Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer ve Elmalı ) yarın Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın ve Muğla) beklenen kuvvetli lodos ile kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, baca zehirlenmeleri, yıldırım düşmesi, lokal su baskını, ani sel, sıcaklık düşüşüne bağlı gribal enfeksiyon vb.) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

 Cihan



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs