En Sıcak Konular

Yıldırım'ı haklı çıkaran fotoğraf

11 Kasım 2009 08:24 tsi
Yıldırım'ı haklı çıkaran fotoğraf Osman Yıldırım'ın cezaevinde Ergenekon savcılarına anlattığı itiraflar Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarının arkasında örgütün olduğunu ortaya çıkardı.

Danıştay ve Cumhuriyet saldırısının Veli Küçük, Fikri Karadağ ve Muzaffer Tekin'in de katıldığı toplantılarda planlandığını anlatan Yıldırım “Veli Küçük ve Alparslan Arslan sık sık Üsküdar'daki Katibim Çay Bahçesi'nde buluşuyordu” dedi.

Osman Yıldırım'ın cezaevinde Ergenekon savcılarına anlattığı itiraflar Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarının arkasında örgütün olduğunu ortaya çıkardı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün Sincan F Tipi Cezaevinde ifadesini aldığı Yıldırım, kendisine gösterdiği fotoğraftan Muzaffer Tekin'in talimatı ile bombaları getiren Hüseyin Görüm'ün yeğeni Rasim Görüm'ü teşhis etti. İlk kez Yeni Şafak'ın yayınladığı fotoğraflarda Yıldırım'ın el yazısıyla Görüm için “Bombayı getiren koruma” ibaresi yazdığı görülüyor.

BUNLARI CUMHURİYET'E AT KİMSE ÖLMESİN

Osman Yıldırım ikinci Ergenekon davasının iddianamesine de giren itiraflarında 26 Nisan 2007'de Ataşehir'deki toplantıda Cumhuriyet'in bombalanması olayının planlandığını söyledi. Yıldırım toplantıda Muzaffer Tekin'in kendisine el bombaları verilirken “Bunlar Cumhuriyet Gazetesi'ne atılacak. Rahat ol kimse ölmeyecek. O şekilde olsun” dediğini anlattı.

ÇAY BAHÇESİNDE BULUŞTULAR

Toplantıda bombalama talimatı veren emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'la Üsküdar'daki Katibim Restoran'ın yanındaki çay bahçesinde buluştuğunu zaman zaman kendisinin de yanlarında bulunduğunu söyledi. Yıldırım gizli tanık olarak verdiği ifadesinde ise “Alpaslan Arslan 2003 yılından itibaren Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'e danışmadan hareket etmez. Danıştay saldırısı öncesinde de Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'den talimat aldı” dedi.

yenişafak



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs