19 gün sonra nihayet geliyor | " /> 19 gün sonra nihayet geliyor | "/>

En Sıcak Konular

19 gün sonra nihayet geliyor

11 Kasım 2009 08:11 tsi
19 gün sonra  nihayet geliyor 
Adli Tıp raporuyla orijinal olduğu ispatlanan 'millete komplo' belgesini hazırlayan Albay Dursun Çiçek, bugün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ifade verecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay'ı işaret ederek 'kirli tezgâh'ta imzası olanların yargıya teslim edilmesini istemesiyle başlayan süreçte yeni bir aşamaya gelindi.

Önceki gün belgelerin imhasında görev aldıkları ileri sürülen beş erin tanık olarak dinlenmesinin ardından, bugün de kaos belgesinde ıslak imzası bulunan Albay Çiçek 'şüpheli' sıfatıyla sorgulanacak. Dün Savcı Zekeriya Öz'ün, "Çiçek, ifadeye çağrılmasına rağmen gelmiyor." çıkışından sonra önemli bir gelişme yaşandı. 'Albay'ın görüldüğü yerde yakalanması' kararının kamuoyuna duyurulmasından sonra Dursun Çiçek'in avukatı, müvekkilinin 11 Kasım günü İstanbul Adliyesi'nde olacağını açıkladı. Albay Çiçek'in, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı 'İlahlar kurbanlar ister' açıklaması ise dikkat çekti.

İstanbul Adliyesi'nde dün hareketli saatler yaşandı. Gazeteciler, Çiçek'in geleceği söylentisi üzerine sabah saatlerinde adliyeye akın etti. Öğleye kadar bir gelişme olmadı. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, yemek için binadan ayrılırken ilginç bir çıkış yaptı. Öz, Çiçek'in, ifade vermesi için çağırmalarına rağmen gelmediğini açıkladı. Gazetecilerin önceki gün ifadeye gelen Silahlı Kuvvetler mensupları ile ilgili sorularına ise, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir yarbay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı." karşılığını verdi.

Bu açıklamadan birkaç dakika sonra devreye İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı girdi. Öğle tatili için ayrılırken, "Soruşturma ile ilgisi olan herkes gelmeye başladı. Dursun Çiçek de gelecek. Ancak ne zaman geleceğini bilmiyorum." şeklinde konuştu. Bir süre sonra başka bir savcı, "(Zorla getirilmesine) dedik ama gelmedi.'' açıklamasını yaptı. Çiçek hakkında 'gıyabi tutuklama kararı çıkabileceği' yönündeki mesaj yerine ulaştı.

Albay Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı başvuruda bulunarak, müvekkilinin işleri nedeniyle salı günü saat 13.00'te adliyeye davet edildiğinden geç haberi olduğunu belirtti. Çevik, Çiçek'in bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır olacağını bildirdi. Müvekkili Çiçek'in, kanser tedavisi gören annesinin durumunun ağırlaşması nedeniyle Tokat'a gitmek zorunda kaldığını savunan Çevik, "Müvekkilimin bahse konu mazeretine ilave olarak, daveti geç öğrenmem nedeniyle daha önceden planlı adli işlerim ve Ankara'da iştirak etmek zorunda bulunduğum davalar nedeniyle müvekkilim ile birlikte 11 Kasım günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır olacağımızı bildirir, saygılar sunarım." ifadelerini kullandı.

Bu arada Albay Çiçek'in Hürriyet gazetesine yaptığı açıklama dikkat çekti. Hakkındaki iddiaları reddeden Çiçek, "Hazırlamadığım bir plan ve atmadığım bir imzanın benden sorulması, Türk hukuk sisteminin yüz karası olmalı." dedi. Çiçek'in şu sözlerinin altı çiziliyor: "Gelişmelerin 'İlahlar kurbanlar ister' noktasına gitmesi ve Türk adaletine olan güvenin sarsılması beni ve çevremi en çok düşündüren son nokta olmalı."

zaman



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs