darbe çalışması çıktı | " /> darbe çalışması çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Direktif darbe çalışması çıktı

11 Kasım 2009 08:06 tsi
Direktif darbe çalışması  çıktı

‘İnternet Andıcı’nın dayandırıldığı Başbakanlık direktifi 28 Şubat’ın gizli anayasası olarak bilinen 'İrticayla Mücadele Strateji Belgesi' çıktı.

İnternet andıcıyla ilgili kendini savunan Genelkurmay Başkanlığı, 2000 yılında Başbakanlıktan aldıkları bir emirle irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek için kurup işlettikleri sitelerinin olduğunu söylemişti. Genelkurmay'ın "Başbakanlık emiri" dediği şeyin 28 Şubat'ın gizli anayasası olduğu ortaya çıktı.

Asıl nedeni Bugün ortaya çıkardı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitelerini fişlediği, 42 internet sitesi kurarak kara propaganda yaptığını kabul etmesi herkesi şoke etti. İnternet andıcını gizlemeyen Genelkurmay'ın, emri Başbakanlık'tan aldığını söylemesi ise tartışmanın boyutunu değiştirdi. Başbakanlık böyle bir emir verilmediğini bildirince Genelkurmay Başkanlığı emrin 2000 yılında verildiğini açıkladı. Başbakanlık emri denilen şeyin aslını ise Bugün ortaya çıkardı.

Batı Çalışma Grubu’nun eseri

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet andıcına dayanak gösterdiği İrticaa ile Mücadele Strateji Belgesi yaklaşık 100 sayfalık bir kitap. Belge 28 Şubatın gizli anayasası olarak biliniyor. Sadece birkaç tane basılan belgenin temeli 28 Şubatçılar tarafından oluşturulan Batı Çalışma Grubu'na (BÇG) dayanıyor. BÇG'nin Başbakanlık İrticayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüşmesinin ardından Genelkurmay'ın talebi ile Başbakanlık tarafından bu kurulun faaliyetlerine esas teşkil edecek bir strateji belgesi hazırlandı.

Kanunsuz andıçlara dayanak

2000 yılında güncellenen belgede 28 Şubat kararlarının uygulanmasını kolaylaştıracak ibareler yer alıyor. İrticai ve bölücü faaliyet yürüten her türlü kişi, kurum veya kuruluşun takip edilmesini öngörüyor. Plandaki muğlâk ifadeler kanunsuz andıçlara dayanak olarak kullanılabiliyor. Hazırlanan andıçların da doğrudan ilgisi olmadığı halde bu plana dayandırıldığı iddia edildi.

BÇG HÂLÂ AKTiF DURUMDA

BÇG, Refah-Yol hükümetinin yıkılması, Mesut Yılmaz hükümetinin kurulması ile birlikte 1997'de Başbakanlık İrticayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüştü. Başbakanlık Müsteşarı'nın başkanlık ettiği kurula MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Genelkurmay ve MGK'dan temsilciler katılıyor. Kurul ayda bir defa toplanarak, yapılan çalışmaları gözden geçiriyor. 28 Şubat kararlarının uygulamasını takip için kurulan kurul, 2002’de AK Parti'nin iktidar olması ile tartışma konusu oldu.

Abdullah Gül'ün Başbakanlığı döneminde kaldırılması için çalışma yapıldı ancak sonra vazgeçildi. Kurulun sadece adı değişerek Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'na dönüştü. Hala aktif olan kurul, son toplantısını ise geçtiğimiz ay Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala başkanlığında yaptı. Kurul toplantılarında Genelkurmay temsilcileri kamu kurumlarında tespit ettikleri irticai faaliyetleri gündeme getiriyor. Bu, genellikle başörtü taktığı tespit edilen memurların şikayeti şeklinde oluyor ve hakkında disiplin cezası uygulanıyor.

KALINTILARI TEMiZLENECEK

İnternet Siteleri Andıcı, Başbakanlığa ders oldu. Başbakan Erdoğan'ın emri ile harekete geçen bürokratlar, 55, 56. ve 57. hükümetler döneminde çıkarılan tüm yönetmelik, genelge ve planları mercek altına aldı. İrticai ve bölücü faaliyetlere ilişkin muğlak ifadeler içeren tüm belgeler iptal edilecek. Bu kapsamda İrtica ile Mücadele Strateji Belgesi de iptal edilecek.

bugün



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,572 µs