En Sıcak Konular

Eminağaoğlu ve Kaçmaz'a sahip çıktı

10 Kasım 2009 16:14 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet Bakanlığı'nın ihracını istediği Sincan 1. Ağır Ceza Hâkimi Osman Kaçmaz ve YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu'na sahip çıktı.

İhraçları yargıda olan hesaplaşmaya bağlayan Baykal, Dursun Çiçek'e ait olduğu ortaya çıkan millete komplo belgesinin orijinal halinin askeri mahkemeye gönderilmemesini ise eleştirdi.

Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, gündemin tartışmalı konuları üzerinde durdu. Baykal, Kaçmaz ve Eminağoğlu'nun ihraç istemini eleştirdi. İhraçların arkasında yargı ile hesaplaşma anlayışı bulunduğunu iddia eden CHP lideri, "Dün ortaya çıkıyor ki Sincan'da bir hâkim var, Cumhurbaşkanı'nın haklı olarak dokunulmazlığı olmadığını, Cumhurbaşkanı'nın suç işlediği zaman yargılanabileceğini düşünerek bir hukuki mütalaa harekete geçmişti şimdi meslekten ihraç için Adalet Bakanlığı düğmeye basmıştır. Türkiye'de bir anayasal çatışma yaşanıyor. Türkiye'de yaşanan olay YARSAV olayı değildir, Sincan ağır ceza'daki olay değildir, Ergenekon'da üzerimde baskı var diyen, davadan çekilen hâkimin şahsi olayı değildir. Sistematik bir olay var, bu olay bir anayasal çatışma olayıdır. Bu olayın temelinde, hükümetin AKP'nin laikliğe karşı eylemlerin odak noktası olduğuna ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar var. Mahkeme bir tespit yaptı, dedi ki 'bu iktidar laikliğe karşı eylemlerin odağındadır'. Şimdi bunların ne anlama geldiği yavaş yavaş yaşanıyor. Ne oldu? 'Olmaz' dedi, kesinlikle benimsemedi, gereğini yapmadı. Hesaplaşmaya başladı, basının yargının sindirilmesi arkasında olan budur." diye konuştu.

ISLAK BELGE KONUSU

Konuşmasında AK Parti ve Fethullah Gülen'i bitirme planına da değinen Baykal, şöyle konutu: "Genelkurmay adına 2 gün önce açıklama yapıldı. '3 kez bu orijinal belgeyi istedik. Vermediler' diyorlar. Ciddi bir devlet düzeninde böyle bir şey olabilir mi? Bir davayı yürütme yetkisiyle etkin bir organ, devletin bir merciinde belge istiyor. O belge ona verilmiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Başbakan 'bunu uzatmayın' diyor. 'Adli Tıp rapor verdi' diyor. Ankara'da bir mahkeme bu davayı götürüyor. Mahkeme diyor ki 'bu belgeyi görüp inceleyeceğim.' Görmeden yetki veremezler buna hakları yok. Eğer böyleyse hak yok hukuk yok demektir. Akıl alır gibi değil."

(CİHAN) 



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs