En Sıcak Konular

Ecevit'in bu emri vermesi mümkün değil

10 Kasım 2009 15:40 tsi
Eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in koruması İzmir Milletvekili Recai Birgün, "İllegal bir site kurun, sonra bu siteyi işletin" diye bir talimatın Ecevit tarafından verilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Göreve 2000 yılının ortalarında geldiğini hatırlatan Birgün, kendisinin böyle bir karara tanık olmadığını belirtti.

Meçhul subayın, ikinci ihbar mektubunda yer alan internet andıcı, Genelkurmay basın bilgilendirme toplantısında gündeme gelmişti. Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Başbakanlık'ın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

Brifingde internet sitelerinin fişlendiğini, Genelkurmay'ın psikolojik harekât için site kurduğunu gösteren andıç, Başbakanlık direktifi olarak sunuldu. Ancak sözü edilen belgeyle ilgili Başbakanlık'ta bir kayıt bulunamadı. Genelkurmay'ın cevabında direktifin Bülent Ecevit'in iktidar olduğu 2000'li yıllara ait olduğu ileri sürüldü.

Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan İzmir Milletvekili Recai Birgün, göreve 2000 yılının ortalarında geldiğini belirterek "Öyle bir şey duymadım, tanık olmadım." dedi. Rahmetli Ecevit'in bu tür haberlerle yıpratılmaya çalışıldığını düşünmediğini dile getiren Birgün, tarih olarak denk gelmiş olabileceğini ifade etti.

"Böyle bir olay var mı, yok mu; onu da daha bilmiyoruz." diyen Birgün, "Bu tip talepler aşağıdan gelir, yukarısı da bunu çok normal karşılar ve onaylar. Böyle birşey olmuşsa bile, işleyiş budur. Olup olmadığı konusunda birşey söylemek şuanda benim açımdan çok doğru değil. Çünkü bilgim yok." diye konuştu.

Askerin değil Türkiye'deki tüm kamu kurumlarının bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Birgün, şöyle devam etti: "Emniyette de böyle bir şey vardır. Emniyette bazı siteleri takip eder, onları heckler. Asker nasıl bir talimat aldığını söylüyor, bundan çokta emin değilim. Ama aynı sistem emniyette de yapılır. Emniyetin istihbarat şubeleri de takip eder, örgütleri, illegal kuruluşları. Normal bir uygulamadır. Emniyet kurulmuş siteleri takip eder. Halen böyle bir uygulama var."

Genelkurmay'ın bu siteleri "kurup da mı takip ettiği yoksa kurulmuş siteleri mi takip ettiği" konusunda kafasının biraz karışık olduğunu anlatan Birgün, TSK'nın siteyi kendisinin kurup içeriğini de kendisinin güncellemesi konusunda ise "Böyle bir talimatın Sayın Ecevit tarafından verilmeyeceğini, ben değil bütün herkes bilir. Eğer böyle bir şey ise 'illegal bir site kurun sonra bu siteyi işletin' diye bir talimatın Sayın Ecevit tarafından verilmesi mümkün değil. Bunu herkes de bilir, bu farklı bir şey." dedi.

(CİHAN) 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,295 µs