En Sıcak Konular

Eminağaoğlu'ndan cevap!

10 Kasım 2009 15:31 tsi
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, hakkındaki iddialara cevap vermekten kaçındı.

Eminağaoğlu, Adalet Bakanlığı'nın hakkındaki meslekten ihraç talebini ise hukuk dışı olarak değerlendirdi.

Eminağaoğlu, YARSAV merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Adalet Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edilmesi talebini değerlendirdi. Eminağaoğlu, kendisi hakkında Adalet Bakanlığı'nın yaptığı bir soruşturmayla ilgili olarak adli yönden Sincan Cumhuriyet Savcılığı'na, idari yönden Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na iletildiğini öğrendiğini belirtti. Eminağaoğlu, kendisine ve avukatına tebligat yapılmadan kararın basına verilmesini eleştirdi.

Türkiye'nin yargıya baskı yapan ülkeler konumuna düşürüldüğünü iddia eden Eminağaoğlu, YARSAV'ın baskıları ortadan kaldırmak için aynı kararlıkla ve geri adım atmaksızın hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Eminağaoğlu, hukuk mücadelesinden kazanın hukuk ve YARSAV olacağına işaret ederek, "YARSAV'a yönelik siyasi irade tarafından yapılan baskılar, hukuk karşısında cevaplarını alacaktır." diye konuştu.

Adalet Bakanlığı'nın ihraç talebinin zamanlamasına dikkat çeken Eminağaoğlu, YARSAV olarak dünya yargıçlar birliğine üye oldukları ve genel kurul toplantısı öncesinde bu tür bir işlemin yapılmasını beklediklerini söyledi.


"CUMHURİYET MİTİNGLERİNİ HİÇ BİR İRADE SABOTE EDEMEZ"

Adalet Bakanlığı'nın "Cumhuriyet mitinglerine katılmasının" ihraç talepleri arasında yer aldığını ifade eden Eminağaoğlu, "Cumhuriyet savcısı Cumhuriyet mitinglerine katılmayarak nereye katılacaktır. Türkiye'de cumhuriyet mitinglerini hiç bir irade sabote edemez."diye konuştu.

Eminağaoğlu, kendisi ve Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında yapılan soruşturmalarda, toplumla ve meslektaşlarına, "Eğer siz siyasi iradenin beklentileriyle örtüşmeyen iş ve işlemleri yaparsınız, başınıza gelecek olay budur. "mesajını verdiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı'nın kendilerini baskı altında almak istediklerini ifade eden Eminağaoğlu, bakanlığın kendisiyle ilgili davalardaki yargı süreci kararları beklemeden kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu soruşturmayı ortaya çıkardığını ifade etti. Hukuka yönelik baskıların bundan sonrada devam edeceğini iddia eden Eminağaoğlu, "Türkiye'de tek çözüm noktası vardır, oda yargıdır, o da hukuktur. Hukuk dışında hukuk merkezi ve adresi tanımıyoruz."diye konuştu. Yapılan işlemlerin hukuk dışı olduğunu kaydeden Eminağaoğlu, sürecin sonunda ortaya hukuk dersinin çıkacağını, hukuka aykırılıkları yapanların derslerini çalışmadığını, çıkacak kararın derslerini çalışmalarını sağlayacağını öne sürdü.

Eminağaoğlu, basın toplantısı sonrasında hakkında iddialarla ilgili bir soruya ise "Anıtkabiri ziyaret edeceğini" gerekçe göstererek cevap vermedi.

Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından Eminağaoğlu ile ilgili şu suçlamalara yer verildi: Ergenekon soruşturmasında hâkim ve sacılar hukuka aykırı şekilde etkilemeye teşebbüs, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve Yargıtay binasında kanuna aykırı şekilde açıklama yapmak."

CİHAN 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs