En Sıcak Konular

Demokratik açılım görüşmelerinin 11 Kasım'da yapılmasını istiyorlar

10 Kasım 2009 14:21 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bugün TBMM'de görüşülmesi beklenen demokratik açılımın 11 Kasım'a ertelenmesini istiyor.

CHP Grup Başkanvekilleri Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, açılım tartışmalarının 11 Kasım'a ertelenmesi önerisini Genel Kurul'a taşıyacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekilleri Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, açılım tartışmalarının 11 Kasım'a ertelenmesi önerisini Genel Kurul'a taşıyacaklarını dile getirdi.

Kanunun mecliste tartışılmasına karşı çıkmayı amaçlamadıklarını ifade eden Anadol, açılım ile ilgili görüşmelerin daha ileri ki günlerde tartışılmasını istediklerini kaydetti.

Anadol, bu talebin gerekçesini ise "Dışarıdan dayatılan, ulusal olmayan bir projenin bayrağımızın yarıya indiği bir günde tartışılmasını istemiyoruz." sözleriyle dile getirdi.

Açılım tartışmalarının ısrarla 10 Kasım da yapılmasını istemenin arkasında tarafsız çevrelerin bile acaba art niyet mi var diye düşündüğünü iddia eden Anadol, CHP Grubu olarak bu konun yarın görüşülmesini istediklerini ifade etti.

CHP'nin, açılım ile ilgili görüşmelerin 11 Kasım'da yapılması için bir grup önerisi verdiğini beliren Okay ise hem MHP'nin hem de DTP'nin bu öneriye destek verdiğini ileri sürdü. Okay, AK Parti'nin hala konuyu ısrarla 10 Kasım'da tartışmak istediğini, oysa bir gün sonra tartışılmasının hiç bir zararı olmadığını belirtti.

Parlamento'nun 10 Kasım'da çalışıyor olduğunu, ancak 10 Kasım'ın herhangi bir gün olmadığını hatırlatan Okay, AK Parti'nin Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarını gündemden düşürmek, onu gölgelemek istediğini öne sürdü. CHP'li Anadol da bugün Danışma Kurulu'nda reddedilen önerilerini Genel Kurul'a taşıyacaklarını kaydetti.



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,572 µs