En Sıcak Konular

DTP, Türkiye açılımına başlayacak

10 Kasım 2009 13:14 tsi
DTP, Türkiye açılımına başlayacak

Demokratik Toplum Partisi, Türkiye'ye açılıyor. DTP'nin Türkiye kamuoyu, aydınları, demokrat çevreler ve sivil toplum örgütleri ile daha yoğun ilişkiler geliştireceği belirtildi.

DTP'nin Türkiye kamuoyu, aydınları, demokrat çevreler ve  sivil toplum örgütleri ile daha yoğun ilişkiler geliştireceği belirtildi.

DTP Basın Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, 28 Ekim– 1 Kasım 2009 tarihleri arasında Parti Meclisi, il başkanları ve belediye başkanları ile toplantılar gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, toplantılarda, örgütsel ve siyasal çalışmalarla birlikte, demokratikleşme süreci bağlamında Kürt sorununun çözümüne dair parti olarak neler yapılabileceği ve yaşanan yoğun siyasal gelişmelerin değerlendirilip, gelişmelere karşı alınacak siyasal tutumun belirlendiğine yer verildi.

Toplantılarda alınan kararların 7 Kasım Cumartesi günkü Merkez Yürütme Kurulu toplantısında görüşüldüğü ifade edilen açıklamada, varılan sonuçlara ilişkin şunlar kaydedildi:

''Önümüzdeki süreçte parti olarak Türkiye kamuoyu, aydınları, demokrat çevreler ve de sivil toplum örgütleri ile daha yoğun ilişkilerin geliştirilmesi kararı alınmıştır.

Basın ve yayın organları ile sürece ilişkin bilgilendirme amaçlı toplantılar düzenlenecektir.

Başta eşbaşkanlarımız ve milletvekillerimiz olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin (panel, toplantı, sempozyum ve konferans...) programlara katılım gösterilecektir.

Kadına karşı her türlü şiddetin karşısında olan partimiz, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü' vesilesiyle 24 Kasımdaki grup toplantımızı kadın temsilcileri ve örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirecektir.

Ayrıca tüm belediyelerimiz bilboardlarda kadına karşı şiddeti kınayan afişler kullanacaktır ve 22 Kasım tarihinde Mardin'in Kızıltepe ilçesinde merkezi bir kadın mitingi düzenlenecektir.

Önümüzdeki günlerde görülecek olan partimizin kapatma davası, milletvekillerimizin yargılanma süreçleri ve halen tutuklu bulunan parti üye ve yöneticilerimiz ile ilgili hukuki ve siyasi çalışmalar yoğunlaştırılacaktır.

Partimiz, önümüzdeki aylarda örgütsel ve eğitim çalışmalarına yoğunluk vererek 'demokratik açılım' sürecini halkla tartışma ve değerlendirme ile sürdürecektir.

Eşbaşkanlarmızın startını vereceği (15 Kasım–15 Ocak tarihleri arasında) örgütlü bulunduğumuz tüm il ve ilçelerde halk toplantıları dizisi gerçekleştirilecektir.

Bu toplantılarda halkımızın, 'demokratik açılım' süreci hakkında bilgilendirilmesi ve sürece dahil edilmesi için partimiz örgütlenme kampanyası başlatacaktır.

Yapılan toplantılarda 3. Olağanüstü Kongremizde oluşturulması kararı alınan 'müzakere ve danışma kurulu' oluşturulmuştur. Kurul için şu isimler belirlenmiştir: Eşbaşkanlarımız Ahmet Türk, Emine Ayna; Grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Eşbaşkan yardımcısı Aysel Tuğluk, MYK üyelerimiz Hüseyin Cengiz, Şiran Eminoğlu ve kadın Meclisi sözcüsü Fatma Kaşan, Türken Yüksel, Diyarbakır il başkanımız Fırat Anlı, İstanbul İl başkanımız Mustafa Avcı, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir.

Müzakere ve danışma kurulumuz 7 Kasım 2009'da ilk toplantısını gerçekleştirerek kendi alanı ile ilgili siyasi ve diplomatik çalışmalarını başlatmıştır.''

aa



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs