En Sıcak Konular

Başbuğ'a kibarca 'görevden alırım' dedi

10 Kasım 2009 10:40 tsi
Başbakan Genelkurmay Başkanı'nı görevden alacak mı?" tartışmaları için Erdoğan'ın TRT 1 ekranlarından verdiği cevap siyasetçiler ve hukukçular tarafından değerlendirildi.

‘KİBARCA UYARDI'

FİKRİ SAĞLAR (Eski Bakan): Genelkurmay Başkanı YAŞ kararı ile belirlense de Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile göreve gelir. Görevden alınmasında da aynı prosedür işler. Belge ile kaynaklanan süreçte İlker Başbuğ'un gereğini yapmadığı konusunda Başbakan'ın kızgınlığı var. Bunun sonucunda prosedürü hatırlatarak kibarca ‘gereğini yapmazsan seni görevden alırım' dedi.

ASKERİ İDARİ MAHKEMEYE

ÜMİT KARDAŞ (Emekli Askeri Hakim Albay): Başbakan'ın Başbuğ'un sözlerine atıf yaparak cuntanın TSK'da barınamayacağını söylemesi çok safiyane bir söylem. Birbirimizi ikna ederek konuşalım, görüşelim anlaşıyla bu iş olmaz. Herkes bunu nasıl atlatırız çabası içinde. Başbakan görevden alınma konusunda ‘alırız ama askeri yargıya gider' diyor. Bu idari işlem olacak, askeri idari mahkemesine gidecek. O da sorunlu bir iş.

21 gün sonra gönderildiler

Albay Dursun Çiçek imzalı ‘Demokrasiye Müdahale Planı'yla ilgili dün 5 er ve 1 binbaşı İstanbul Adliyesi'ne geldi. Dursun Çiçek'in ofisindeki belge imhasına katıldıkları iddia edilen ve yaklaşık 3 haftadır beklenen 5 erin ifadesini, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz aldı. Yaklaşık 2 saat ifade veren erler serbest bırakıldı. Bu askerlerin adliyeden ayrılmasından yarım saat sonra adliyeye aralarında rütbelilerin de bulunduğu askeri personel getirildi. Bu kişilerden bazılarının şüpheli, bazılarının da tanık olarak ifade verdikleri öğrenilirken, yaklaşık 5 saat adliyede kalan askerlerden 3'ü 17.30'da serbest bırakıldı, 3 asker ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

TUTUKLANDILAR

Bürolarında yapılan aramada Başbakan Erdoğan'ın 1999'dan 2004'e kadar yaptığı bazı konuşmaların yasadışı dinleme kayıtları çıkan Aydınlık dergisi Genel yayın yönetmeni Deniz Yıldırım ile Ulusal Kanal İstihbarat Servisi Şefi Ufuk Akkaya Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulandı. Yıldırım ve Akkaya sorgularının ardından sevkedildikleri mahkemece tutuklandı.

STAR 



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs