En Sıcak Konular

Putin ekonomik krizden çıkışta temkinli iyimser

10 Kasım 2009 10:25 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin ekonomik destek programının uygulamaya devam ettiğini, ihracata bağımlı ekonominin de resesyon döneminden çıkış sinyalleri verdiğini söyledi.

Yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Rusya Başbakanı, ekonomik krizden çıkış konusunda "temkinli iyimser" olduğunu açıkladı.

Yerel talebin artırılması için hükümetin çalışmalarını hızlandırdığını ifade eden Putin, "Bankacılık sistemini güçlendiriyoruz. Bütçe açığının kapatılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak, krizin üstesinden geldiğini söylememiz için henüz erken." uyarısında bulundu. Rusya ekonomisi küresel mali krizin yanı sıra, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten de önemli ölçüde etkilendi. 2009 yılında gayri safi milli hasılanın yüzde 8,5 oranında küçülmesi bekleniyor. Diğer taraftan üçüncü çeyrekte ikinci çeyreğe göre de yüzde 0,6'lık bir büyüme gerçekleşti.

Petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi, enflasyon rakamlarının düşmesi, faiz oranlarında gerçekleşen indirimler ekonomide olumlu algılandı. Ancak uzmanlar, talepte önemli oranda bir artış sağlanmadan krizden çıkıştan söz etmek için erken olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

Yabancı yatırımcıları Rusya'ya davet eden Putin, hükümetin aşırı bürokratik yükleri azaltmaya devam ettiğini kaydederek, "Bizim bu konuda önemli çalışmalarımız var. İstenilen ölçüde hızlı olmasa da, önemli mesafe alındı." dedi. Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yılı kutlamaları nedeni ile de açıklamada bulunan Rusya Başbakanı, duvarın yıkılmasını dünyanın değişimi adına önemli tarihi bir olay olarak değerlendirdi.

cihan



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs