En Sıcak Konular

Kızılordu kötü yola düştü!

0 0 0000 00:00 tsi
Kızılordu kötü yola düştü! Kızılordu'ya neler oldu? Rus ordusunda dayak ve işkence haberleri sıradan hale gelirken, ülke askerlerin fuhşa zorlandığı iddiasıyla çalkalanıyor. İşte Kızılordu'dan son haberler...

"Rusya Asker Anaları Komitesi" tarafından yayınlanan açıklamada, ülkenin ikinci büyük kenti St. Petersburg'daki bir askerî birlikte bulunan özellikle acemi askerlerin fuhşa zorlandığı iddia edildi.

Açıklamada, dünyaca ünlü Ermitaj Müzesi'nin yanında bulunan askeri birlikten firar eden 2 askerin fuhuş skandalı konusunda komiteyi bilgilendirdiği kaydedildi.

Firari askerler, acemi erlerden üstleri tarafından sürekli para talep edildiği, para verenlerin kurtulduğu ancak vermek istemeyenlerin elektrikli ve coplu işkenceye maruz kaldığını ileri sürdüler.
Parası olmayan askerlerin sokaklarda dilencilik yaparak birliğe para getirmek zorunda olduğunu öne süren firari askerler, şu iddialarda bulundular:

"Bazı askerlerse dilencilik yerine fuhuş yaparak birliğe para getirmek zorunda bırakılıyordu. Bunun için askerlerin bir bölümü St. Petersburglu homoseksüellerin toplandığı 'Katkin Sadik' parkına gönderilirken, diğerlerine müşterilerin telefonları verilerek evlere gitmeleri isteniyordu."

Birliğin büyük bir "müşteri ağı" olduğunu belirten firari askerler, "Müşteriler arasında, Rusya Silâhlı Kuvvetleri'nin üst düzey yetkilileri, generaller, hatta iç istihbarat birimi Federal Güvenlik Servisi elemanları bile vardı" iddiasında bulundular.
Askerlerin kitlesel şekilde fuhuş yapmaya zorlandığını belirten firari askerler, şunları kaydettiler:
"Hatta tedavi olmak için hastanede bulunan askerler bile fuhuş yapmaya zorlanıyor. Birliğin arka kapılarına gelen arabalar, pijama ve terlikli hasta askerleri alarak götürüyorlardı. Fuhuş yapan askerler hakkındaki bilgilere ve ücret konusuna internetten rahatça ulaşılabilir. Fuhuş yapmaya zorlanan askerlerin bir saatlik ücreti 2 bin (76 dolar) ve 5 bin ruble (192 dolar) arasında değişiyor."
Asker Anaları Komitesi Başkanı Valentina Melnikova, asker fuhuşunun Moskova'daki birliklerde de olduğunu ve bununla ilgili basında çok sayıda haber yapıldığını söyledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı Askeri Birlikler Basın Merkezi Başkanı Vasiliy Pançekov ise konuyla ilgili açıklamasında, komiteye bilgi veren firari askerlerin akıl hastası olduğunu söyledi.

Pançekov, dolayısıyla söz konusu kişilerin açıklamalarının ciddiyetten uzak olduğunu belirterek, "Müşteri ağının içinde Rusya Silahlı Kuvvetlerinin üst düzey yöneticileri ve iç istihbarat servisi FSB elemanlarının da bulunduğu iddiası bütün sınırları aşıyor. Bu açıklama, askere karşı başlatılan bir kampanyadır" dedi.

Sonsaniye



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs