En Sıcak Konular

Atatürk'ü ölümünün 71. yılında saygıyla anıyoruz

10 Kasım 2009 09:32 tsi
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yılında saygıyla anılıyor. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada saygı duruşunda bulunuldu.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen programda, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada bulunan yatağına çiçekler konuldu. Daha sonra 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Bu arada, yatağın başında bekleyen askerlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Saygı duruşunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odaya ziyaretçiler alınmaya başlandı.

5 DAĞCI ERCİYES'E TIRMANIP BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 71. yılı nedeniyle Kayseri'de 5 dağcı, Erciyes Dağı'na saygı tırmanışı yaptı.

Dağcılık Federasyonu Kayseri Temsilcisi İsmail Yılmaz başkanlığında Kemal Işıtan, Murat Işıtan, Onur Duman ve Çınar Tektaş adlı dağcılar, gece saat 01.00'de Erciyes Kayak Merkezi'nden hareket edip, Şeytanderesi kulvarını izleyip sabah saat 09.00'da 3 bin 916 metre yükseklikteki zirveye ulaştı.

Dağcılar saat 09.05'te zirvede Büyük Önder Atatürk için 5 dakika saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada ''Büyük Önder Atatürk anısına düzenlediğimiz tırmanışta zirveye ulaştık. 10 Kasım tırmanışını yıllardır Kayseri bölgesi adına geleneksel olarak düzenliyoruz'' dedi.

SAAT DOKUZU BEŞ GEÇE İKİ DAKİKA BOYUNCA HAYAT ADETA DURDU

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 71. yıldönümünde anma törenleri başladı.

Atatürk'ün dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumduğu saatte tüm yurtta sirenlerin çalmasıyla birlikte vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Tüm yurtta hayat 2 dakika boyunca adeta durdu.

Sirenlerin çalması ve saygı duruşunun yanı sıra anma törenleri kapsamında bayraklar yarıya indirildi. Aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül önderliğinde devlet erkanı Anıtkabir'e çıkarak saygı duruşunda bulundu ve mozeleye çelenk bıraktı. Anıtkabir'in halkın ziyaretine, törenlerin ardından saat 11.00'den itibaren açılacağı duyuruldu. Türkiye'nin yanı sıra KKTC ve dış temsilciliklerde de bayraklar yarıya indi. Atatürk'ün hayata veda ettiği Dolmabahçe Sarayı'nda da törenler düzenlendi.

Ankara'da Atatürk'ün anıtının bulunduğu Ulus, Sıhhiye, Meclis Bahçesi'nde de törenler düzenlendi. Kamu kurum ve kuruluşlara Atatürk'ün resmi asıldı. Bugün ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenecek ''10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni''ne katılacak. Başkent'te ayrıca Atatürk'ü anma için Hipodrum'da kros ve Anıttepe'de ise yüzme yarışmaları gerçekleştirilecek.

ajanslar 



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs