En Sıcak Konular

O talimat arşivden çıkmadı!

10 Kasım 2009 09:23 tsi
O talimat arşivden çıkmadı! Genelkurmay, “Psikolojik Harp siteleri Başbakanlık talimatıyla hazırlandı” dedi. Başbakanlık “hangi talimat” diye sorunca “2000 tarihli talimat” dendi. Ancak Başbakanlık’ta bu talimat yok.

Psikolojik harp sitelerinin kurulmasının gerekçisi olarak gösterilen “Başbakanlık’tan Genelkurmay’a giden talimat” bulunamıyor. Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Nisan 2009 tarihli İnternet Siteleri Andıç’ının Başbakanlık direktifiyle hazırlandığını söyledi. Bu açıklama üzerine Başbakanlık sözkonusu direktifin tarih ve sayısını Genelkurmay Başkanlığı’na sordu. Genelkurmay’dan verilen cevapta sözkonusu direktifin 2000 yılına ait olduğu belirtildi. Ancak Genelkurmay’ın Başbakanlık’a  direktife ait tarih ve sayı vermediği öğrenildi.

BAŞBAKANLIK KAYITLARINDA YOK

Genelkurmay’dan gelen cevap üzerine Başbakanlık’ta hummalı bir çalışma başlatıldı. Başbakanlık arşivi detaylı olarak arandı. Şu ana kadar 2000 yılına ait Genelkurmay’a verilmiş böyle bir direktif bulunmadı. Ayrıca Çubuklu’nun açıklamasında konunun Başbakanlık’ın talebi üzerine yapıldığı belirtilse de sözkonusu Andıç’ın Başbakanlık’a gönderilmediği öğrenildi. Dönemin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Star’a yaptığı açıklamada söz konusu direktifi hatırlamadığını söyledi. Özkan “aradan çok zaman geçti, böyle bir direktif var mı hiç hatırlamıyorum” dedi.

YILMAZ DA MÜSTEŞAR DA HATIRLAYAMADI

 Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar, “Üzerinden çok zaman geçti, bu talimatı hatırlamıyorum. Başbakan’a sormak lazım” diyerek topu dönemin Başbakanı Ecevit’e attı. Dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ise “Bu konuda emir olmaz, tavsiye olabilir. MGK raporlarına bakmak lazım. Talimatı hatırlayamadım” dedi.

ANKARA’DA CEVABI ARANAN SORULAR

Genelkurmay’ın açıkladığı Başbakanlık direktifinin bulunamaması Başkent kulislerinde bazı soruları gündeme getirdi.

Başbakanlık’tan Genelkurmay’a gönderildiği iddia edilen direktifin tarih ve sayı numarası ne, altında kimin imzası var?

Direktif alındıktan sonra Genelkurmay resmi kayıtlarına geçirildi mi? Geçirildiysese tarih ve sayısı ne? Geçirilmediyse neden?

Direktif Başbakanlık’tan geldiğine göre Andıç’lar neden Başbakanlık’a gönderilmedi?

Andıç’taki 35 siteyle ilgili düzenlemenin 5651 sayılı kanun uyarınca yapıldığı açıklandı. Ancak yasa 2007 yılında çıktı, niçin Nisan 2009’a kadar yenileme yapılmadı?

Andıç’ta yer alan siyah ve gri propaganda için youtube ve benzeri siteler üzerinden yapılan faaliyetler nelerdir? Yasal dayanağı var mı?

Bu sitelerde İktidar, Kürtler, Rumlar, Ermeniler, dindar kesim hakkındaki karalayıcı ve yaftalayıcı ifadeler hangi yasal gerekçeyle ve ne fayda gözetilerek yapıldı?

 Andıça göre herhangi bir cezai işlem yapıldı mı?

Andıç sitelerini yapan Ergenekon sanığı 

• Genelkurmay’ın Başbakanlık’ın talimatıyla kurulduğunu açıkladı psikolojik harp internet sitelerinin, Ergenekon bağlantısı ortaya çıktı. Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım’da ele geçen ‘Hayhay’ isimli belgeye göre, psikolojik harp sitelerinin alt yapısını Ergenekon davası sanıkları Yıldırım ve ile askeriyede çalışan sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya hazırlamış.

İÇERİK VE YAZILIM DESTEĞİ

Emekli Yüzbaşı Yıldırım’dan çıkan “hayhay” isimli belgeye göre, psikolojik harp sitelerinin 35’in teknik altyapısını Yıldırım’ın sahibi olduğu şirket hazırladı. “Hayhay” isimli belgeye göre; Yıldırım ile Sarıkahya Mecidiyeköy’deki Murat Muhallebicisi’nde buluşuyordu. Bu buluşmalarda irtica.net, gencizbiz.net, gençlik.info, pkkgerçegi.net, turkses.org, naksilik.com, turkatak.gen.tr, turkihsgenocide.net, ozgurgenc.net adlı sitelerin isimleri ile ‘başkanlık siteleri’ denilen gnkur.org ve gnkur.net için yazılım ve içerik desteği konuşuldu.

AYNI ŞİRKETTEN

“Ortadoğu yazılım ile irtibata geçilmesi” ve “F... Amiralle görüşülmesi” ifadelerinin dikkat çektiği notlarda, Ortadoğu Yazılım Hizmetleri A.Ş., 35 sitesnin domain sağlayıcısı olarak dikkat çekiyor. Sitelerin alan adı alımı için verilen adresin “hayhaytr@yahoo.com” olduğu ve bu adresinde Bülent Sarıkaya’ya ait olduğu tespit edilen “ms3124829725@ttnet” ADSL aboneliğince kullanıldığı” iddia edildi.

4000’ler toplantıları

Ergenekon sanığı emekli Yüzbaşı Yıldırım’ın sahibi olduğu yazılım şirketi Naryaz ile Tr.net ve Orta Doğu Yazılım Hizmetleri A.Ş., ‘4000ler.trnt.com` sitesi aracalığıyla muvazzaf subayında katıldığı çok sayıda toplantılar yapmıştı.

star



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,304 µs