'barışın' dedi | " /> 'barışın' dedi | "/>

En Sıcak Konular

Obama, Netanyahu'ya 'barışın' dedi

10 Kasım 2009 09:14 tsi
Obama, Netanyahu'ya 'barışın' dedi
ABD Başkanı Barack Obama, Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir görüşme yaptı. Netanyahu, "barış için tavize hazırız, ABD'nin desteği ile bu sağlanabilir"dedi

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Obama ve Netanyahu, görüşmede iki ülke ilişkilerini ilgilendiren bir dizi konuyu ele alırken Başkan Obama, ülkesinin İsrail'in güvenliğine olan güçlü bağlılığını yeniden vurguladı.

Güvenlik işbirliğinin masaya yatırıldığı görüşmede, Obama ve Netanyahu, İran konusu ve Orta Doğu barış sürecinde nasıl ilerleme sağlanabileceği üzerinde de durdu.

Washington'da ayrıca Kuzey Amerika Yahudi Federasyonu genel kurulunda konuşan Netanyahu, Filistinlilerle barış görüşmelerinin bir an önce yeniden başlaması çağrısı yaparken, Filistin bölgelerindeki ekonomik koşulların düzeltilmesi için de daha fazla adım atılacağının sözünü verdi.

Barış görüşmelerinin önkoşulsuz başlaması gerektiği yönündeki görüşünü tekrarlayan Netanyahu, "Kaybedecek zamanın olmadığını düşünüyorum. Acilen ve maksatlı olarak barışa doğru ilerlemeye ihtiyacımız var. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum: Hedefim sonsuza kadar sürecek müzakereler değil, 'müzakerelerin hatırı' için müzakere yürütmek de değil, hedefim, İsrailliler ile Filistinliler arasında kalıcı bir barış anlaşmasına ulaşmak" diye konuştu.

Netanyanu, İsrail'in, güvenliğini feda etmeden "barış için büyük tavizlerde" bulunmaya niyetli olduğunu kaydederek, "ABD'nin de desteğiyle barış gerçeğe dönüşebilir" dedi.

Konuşmasında, Batı Şeria'da büyük bir ekonomik canlanmanın olduğunu ve bu durumun Filistinlilerin hayatını daha iyi hale getirdiğini savunan Netanyahu, "Tarihi bir anlaşmaya varmak için anı yakalayalım. Görüşmelere derhal başlayalım" ifadesini kullandı.

aa



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,355 µs