kritik gün | " /> kritik gün | "/>

En Sıcak Konular

Komplo belgesinde kritik gün

10 Kasım 2009 08:34 tsi
Komplo belgesinde kritik gün 
Kirli eylem planının ıslak imzalı aslının ortaya çıkmasıyla başlayan hukuki süreç sivil yargıda işlemeye devam ediyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay'ı işaret ederek olayla ilgisi olanların yargıya teslim edilmesi çağrısının ardından önemli bir gelişme daha yaşandı.

Karargâhta 'Kaos Planı'yla ilgili belgeleri imha etmekle suçlanan 7 subay ve bir sivil memurun ardından dün de imha işlemine katıldıkları ileri sürülen 5 er ve 1 subay Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İki grup halinde adliyeye giriş yapan askerler, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara tanık sıfatıyla iki saat ifade verdi.

Sivil plakalı ve camları karartılmış bir minibüsle getirilen ilk grup, sabah saatlerinde protokol kapısından adliyeye alındı. Bu sırada adeta etten duvar ören sivil kıyafetli askerler görüntü alınmasını engellemek için yanlarında getirdikleri şemsiyeleri açtılar. Erlerin adliyeden ayrılmasından yarım saat sonra adliyeye gelen ikinci grup sorguya alındı. Edinilen bilgilere göre, darbe girişimi olarak adlandırılan skandal eylem planında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in bugün adliyeye gelmesi bekleniyor.

Kaos Planı'nın fotokopisinin yayınlanmasından sonra, Genelkurmay'da belgenin imhası için bilgisayarlarda ve bilgi destek şube müdürlüğünde temizlik yaptığı ileri sürülen askerî personel Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca sorgulandı.

'Kaos Planı'nın orijinaliyle birlikte Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderilen ilk ihbar mektubunda önemli iddialar yer alıyordu. Mektupta, "Sivil savcılığın olaya el koyması hususu gündeme gelince Albay Çiçek'in bilgisayarı, ilgili şubedeki bütün bilgisayarlar ve ilgili server (ana bilgisayar) dahil her şey alınmıştır. Alınan tüm bilgisayarlar özel programlarla 35 kez geri getirilemeyecek şekilde silinmiştir. Bu işlemler 19-20-21 Haziran 2009 tarihlerinde cuma, cumartesi ve pazar günü gizli bir şekilde gerçekleştirilmiştir." deniliyordu. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mektupta ismi geçen rütbelilerin ifadesini geçtiğimiz ay sonunda aldı. Ancak 5 asker, Genelkurmay izin vermediği için sorgulanamamıştı. Söz konusu erler ve 1 binbaşı iki grup halinde savcılara ifade verdi. İlk grup, sabah saatlerinde sivil plakalı bir minibüsle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Şahısların sorguları yaklaşık iki saat sürdü. İlk grubun adliyeden ayrılmasından sonra ikinci bir grup adliyeye alındı. Sorgulanan şahıslar adliyeden ayrıldı. Askerî personelin adları ihbar mektubunda tek tek yer almıştı. Mektupta söz konusu erbaş ve erlerin İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve planın hazırlık aşamalarındaki malzemelerin imha edilmesinde görev aldıkları şu şekilde anlatılıyor: "Aynı şekilde, Genelkurmay Karargâhı'ndaki tüm kağıt imha makineleri bir araya toplanarak, hukuki açıdan sıkıntı oluşturacak kırk torbaya yakın evrak bu makinelerde kırpılarak ve akabinde yakılarak deliller yok edilmiştir. Bahse konu işlemlerde görev alan erler de dahil olmak üzere tüm personel uygun(!) bir şekilde uyarılmıştır. "

zaman



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,817 µs