En Sıcak Konular

Şehit aileleri haklı çıktı

10 Kasım 2009 08:25 tsi
Demokratik açılıma karşı, İzmir'de düzenlenen mitinge katılmaktan son anda çekilen İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ, eylemin siyasî şova dönüştürüleceği tahminlerinin doğru çıktığını savundu.

Yeşilbağ, aralarında İşçi Partisi'nin (İP) de bulunduğu oluşumlar tarafından düzenlenen mitinge, Ergenekon davası tutuklularının damga vurduğunu hatırlattı ve ekledi: "Çok doğru bir öngörüde bulunmuşum. Kendimi de kutluyorum. Bu konuda mütevazılık yapmak istemiyorum." İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 12 sene önce bölücü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a Bekaa Vadisi'nde çiçek verdiğini hatırlatan Yeşilbağ, "12 yıl önce onların destekçisi iken bugün bizim yanımızda yer alamazlar." dedi.

Mitingi organize eden oluşumların içerisinde yer aldığı 'Güçbirliği'nin dönem sözcüsü Erdoğan Özer, mitinge katılmamaları için şehit ailelerine baskı yapıldığını iddia etmişti. Bunu kabul etmeyen Yeşilbağ, katılmamaları yönünde herhangi bir ima bile almadıklarını vurguladı. Mitingde konuşma yapan şehit babası Ahmet Aydın'ın da sadece kendi oğlu adına konuşabileceğini söyledi. Aydın'ın derneklerine üye bile olmadığını belirten Yeşilbağ, "Tüzel kişilik olarak orada olmayacağımızı duyurduk. Ne kadar haklı olduğumuzu da miting sonrasında görüyoruz." şeklinde konuştu.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen "İhanet açılımlarına hayır! Millete birlik, vatana bütünlük" mitinginde, Ergenekon sanıkları Doğu Perinçek ile Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan'ın Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mesajlar okunmuştu. Demokrat Parti lideri Hüsamettin Cindoruk'un da mesaj gönderdiği miting, 3 bin civarında katılımcı ile gerçekleşmişti. Çok az sayıda şehit yakınının katıldığı miting, hükümet karşıtı gösteriye dönüşmüştü. İzmir dışında Manisa, Balıkesir, Kütahya, Aydın, Denizli ve Diyarbakır'dan da katılımcıların meydana taşındığı görülmüştü. 

zaman



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs