En Sıcak Konular

Bülent Arınç neye hayret ediyor?

9 Kasım 2009 22:36 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM'nin 10 Kasım'da çalıştığını belirterek, açılımın gündeme hakim olmasına rağmen 'Demokratik Açılım konusunun görüşülmesi yanlıştır' diyenlere hayretle baktığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti'deki MYK öncesi basın mensuplarının Demokratik Açılım'ın Meclis gündemine getirilmesi ve görüşme günüyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Merkez Yürütme Kurulu'nda olmamasına rağmen toplantıya davet edildiğini belirten Arınç, yarınki toplantıda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın mı, yoksa görevlendirilecek başka bir kişinin mi konuşacağını kendisinin de bilmediğini söyledi. Neler gürüşeleceğini öğrenmek için TBMM'deki oturumun beklenilmesi gerektiğini ifade eden Arınç, Meclis'teki görüşmenin Türkiye'deki herkes tarafından yakından takip edileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüşmeye gelip gelmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine Arınç, Cumhurmbaşkanının şimdiye kadar hiçbir genel görüşmeye gelmediğini hatırlatarak yanıt verdi.

Ana muhalefet partisinin görüşmenin 10 Kasım'da yapılmamamasını istemesiyle ilgili düşüncelere sorulan Arınç, "Böyle bir şey yaparsa CHP çok yanlış yapar. Meclis'in zamanından çalmak için zaten çalışma günlerinin her birisinde bir grup önerisi getiriyorlar, üzerinde saatlerce konuşuyorlar. Borçlar Kanunu neredeyse 1.5 ay oldu hala ikinci bölümü tamamlanamadı. Bu adetlerini yerine getireceklerse yarın da böyle bir gerekçeyle bunu yapabilirler, ama yarın mesai günü. Salı, çarşamba, perşembe günleri Meclis toplandığında da salı günü denetim günü. Genel görüşmede denetim konularından bir tanesidir. Dolayısıyla 10 Kasımda böyle bir konunun gündeme gelmesi önceden planlanmış, düşünülmüş bir olay değildir, ama Ekim ayında yapılması gerekli böyle bir toplantının Ekim ayında belli sebeplerle yapılamayınca Kasım ayının ilk denetim gününde yapılması uygun görüldü." dedi.

Atatürk'ü 10 Kasım 1938'den bu yana hep özlemle andıklarını aktaran Arınç, "Ona karşı bağlılığımızı, onun ilkelerine karşı durumumuzu tekrar gözden geçiriyoruz, söylüyoruz, inandıklarımızı ifade ediyoruz ama yarın böyle bir konu Meclis'te gündeme gelmeseydi, Meclis yine saat 15.00'te açılacaktı yine 3 tane milletvekili konuşma yapacaktı. Ondan sonra da belki herkesin çok iyi bildiği konular üzerine konuşmalar yapılacaktı. Madem Meclis çalışıyor, Meclis gündemine de hakim böyle bir gündem içinde 'Demokratik Açılım konusunun görüşülmesi yanlıştır' diyecek bir insana ben hayretle bakıyorum. Bu çok istismar edilmiş bir konudur. Bir ana muhalefet partisine doğrusu yakışmaz. Mesai günlerinden birisindeyiz, Meclis'in çalışma günlerinden birisindeyiz ve Türkiye'nin aylardan beri yakinen takip ettiği bir konuda Meclis bilgilendirilecek. 'Bu bugün olmasın da filan gün olsun' demek çok yanlış bir şey umarım bunu yapmazlar." dedi.

cihan



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs