En Sıcak Konular

Banka kartı kullananlar bu haberi okusun

9 Kasım 2009 19:06 tsi
Ortak ATM uygulaması kapsamında para çekecek olan banka kartı kullanıcıları cuma gününden itibaren hizmet bedellerini işlem öncesinde öğrenebilecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 13 Kasım'dan itibaren, müşterisi olmadığı bir başka bankanın ATM’sinden bakiye sormak veya para çekmek isteyen banka kartı kullanıcılarını işlem öncesinde ATM ekranından bilgilendirecek.

Banka kartı sahipleri, kullandıkları kartın ATM’si dışında, diğer bir ATM’den işlem yapmaları durumunda ödeyecekleri hizmet bedelini, işlem öncesinde öğrenecekler.

Bankalar tarafından belirlenen hizmet bedelleri cuma gününden itibaren ATM ekranlarına yansımaya başlayacak.

Ortak ATM Paylaşımı kapsamındaki tüm bankalar ATM banka kartı nakit çekim ve bakiye sorma işlemlerinde müşterilerinden ne kadar hizmet bedeli alacakları konusunda bilgilendirme mesajını ATM uygulamalarında her işlem öncesi gösterecek. Kart kullanıcıları söz konusu ücretlendirme ile ilgili bilgilendirme mesajı sonrası işleme devam edebilecek ya da işlemden vazgeçebilecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yaptığı açıklamada, kart kullanıcılarını bilgilendirici bazı konulara yine dikkat çekti:

Banka kartı kullanıcıları banka kartının ATM’sinden para çekme, bakiye sorma işlemlerinde hiç bir ücret ödememektedir. Bu hizmet karşılığında herhangi ek bir ücret ödenmesi kesinlikle söz konusu değildir.

Banka kartı kullanıcılarının, ancak Ortak ATM paylaşımından faydalanmak istemesi ve banka kartı ile başka bir banka ATM’sinden para çekmesi durumunda bir hizmet bedeli söz konusudur. Ücretlendirme, tamamen bankaların kendi insiyatifleri doğrultusunda gerçekleşmektedir.
Söz konusu hizmet bedeli, bakiye sorgulama/para çekme işleminin yapılacağı ATM’nin bankası tarafından değil, kullanıcının banka kartını kullandığı banka tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle bu bedel kullanıcının banka kartının ATM’si hariç, o banka kartı ile işlem yapılan tüm ATM’lerde aynıdır.

Bankalar kendi müşterilerine, başka banka ATM’sinden para çekme/bakiye sorma işlemi yapmaları durumunda ödemeleri gereken hizmet bedelini, e-posta, SMS, posta gibi farklı iletişim kanalları ile de duyurmaktadır.

ntvmsnbc



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs