En Sıcak Konular

Bakan Ergin: Bağımsız yargı işleyecek

9 Kasım 2009 18:05 tsi
Bakan Ergin: Bağımsız yargı işleyecek Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağapğlu'nun meslekten ihraçlarıyla ilgili son durum...

Adalet Bakanlığı, Sincan Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın ve YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun meslekten ihracını istedi. Kaçmaz hakkındaki kararı HSYK verecek.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu, incan Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında dört aydır sürdürülen soruşturmayı tamamladı.

Raporda Osman Kaçmaz'ın disiplin yönünden meslekten ihracı iki kez de görev yerinin değiştirilmesi istendi.

Raporda ayrıca Sincan Hakimi'nin hakkında dört ayrı kovuşturma açılması da talep edildi.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen rapor, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Müsteşar Ahmet Kahraman tarafından onaylanarak nihai kararı verecek olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) iletildi.

Kaçmaz hakkındaki meslekten ihraç ve yer değiştirme taleplerini HSYK karara bağlayacak.

Adli kovuşturma kararını ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı verecek.

Kovuşturma kararı çıkarsa yargılamayı Yargıtay'ın ilgili dairesi yapacak.

İhracı istenen Hakim Osman Kaçmaz, TİB Başkanlığı’na baskın talimatı vermişti.

Eminağaoğlu'nun da ihracı isteniyor

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilgili Teftiş Kurulu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından onaylanan raporda, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun meslekten ihracı ve hakkında adli soruşturma açılması talep edildi.

İhraç istemine Eminağaoğlu'nun Ergenekon soruşturması nedeniyle yaptığı açıklamaların dışında şu gerekçeler gösterildi:

"Anıtkabir ve Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet ve laiklik mitingine katılmak, Yargıtay hizmet binasında açıklama yapmak, Ergenekon soruşturmasına ilişkin demeç vermek, bakan ve müsteşar hakkında açıklamalarda bulunmak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçimi sürecinde medyaya açıklamalarda bulunmak."

Kaçmaz: Bana yapılmış bir tebligat yok

"Mesleğim gereği fazla açıklama yapamıyorum" diyen Kaçmaz, "Bana yapılmış bir tebligat yok ama duyumlarım ihraç isteminin doğru olduğu yönünde" diye konuştu.

Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, raporun Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sunulduğunu belirtti.

"Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı'nda geçen hafta yapılan incelemenin ardından, Adalet Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporun sunulmasının manidar olduğunu" ifade eden Doğan, müvekkili Kaçmaz ile ilgili olarak, usul ve yasaya aykırı telefon dinlemelerinin suça dayanak yapıldığını kaydetti.

Ergin: Süreç bağımsız yargı işleyecek

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Kaçmaz'la ilgili sürecin 2008'de başlatılan bir soruşturma olduğunu belirtti, sürecin bağımsız yargıda işleyeceğini söyledi.

Bakan Ergin, "Teftiş Kurulu ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz kendi işlemlerini bitirip ilgili başsavcılığa göndermiş. Bundan sonra süreç bağımsız yargıda işleyecek. Hep beraber takip edeceğiz" dedi.

Ergin, ihraç Kaçmaz'ın "Kayıp Trilyon" davası nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verilen takipsizlik kararını kaldırmasıyla bir

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu, Kaçmaz hakkındaki soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine temmuz ayında başlatmıştı. Soruşturma Osman Kaçmaz'ın aldığı kararlar üzerinden yürütülüyordu.

'Gül yargılansın' diyen hakim

Osman Kaçmaz, Kayıp Trilyon davasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verilen, takipsizlik kararını kaldırarak, "yargılansın" demişti.

Son olarak da YARSAV Başkanı Ömer Emin Ağaoğlu'nun açtığı dava üzerine verilen takipsizlik kararını da kaldırmış ve dinlemelerin yapıldığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda bir hakim ve üç bilirkişiye inceleme yaptırmıştı.



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs