En Sıcak Konular

3G teknolojisine alıştık mı?

9 Kasım 2009 17:57 tsi
Interpromedya Pazar Araştırma Merkezi'nin 3 ayda bir düzenlediği Tüketici Trend Araştırması'na katılanlar arasında 3G kullanımının yüzde 9,3 olduğu belirtildi.

Araştırmaya katılanların yüzde 4'ünün 3G hizmetini yetersiz bulduğu, yüzde 14'ünün ise hizmetin ne işe yaradığını bilmediği duyuruldu.

16 ilde bin 332 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada tüketicilerin yüzde 15'inin 3G'nin pahalı olduğunu düşündüğü, yüzde 63'ünün ise hizmeti gereksiz bulduğu ifade edildi.

Eylül ayı itibariyle tüketicilerin yüzde 17'sinin 3G uyumlu cep telefonu kullandığı vurgulanan açıklamada, tüketicilerin 3G operatör tercihlerinde ise yüzde 61,3'le Turkcell'in birinci, yüzde 22,6 ile Vodafone'un ikinci ve yüzde 16,1 ile Avea'ın üçüncü sırada yer aldığı belirtildi.

Tüketicilerin 3G kullanım nedenlerine bakıldığında ise yüzde 83,9'la görüntülü konuşmanın ilk sırada bulunduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yüzde 23,4'lük kesim hızlı mobil internet hizmeti, yüzde 13'lük grup ise mobil TV hizmeti için 3G kullanıyor. Rekabeti yüksek olan sektörün, reklam verme oranı da bir o kadar güçlü, ancak reklamların anımsanma başarısına bakıldığında ise; son bir aya dair tüketicinin en fazla reklamını hatırladığı teknoloji şirketi yüzde 22'yle Turkcell oldu. Nokia yüzde 16 ile ikinci, Casper ise yüzde 14'lük hatırlanma oranı ile üçüncü sırada yer aldı.

Tüketicilerin önümüzdeki dönemlerde alacağı teknoloji ürünleri hakkında da önemli veriler içeren araştırmaya göre, önümüzdeki 1 yıl içinde tüketicilerin yüzde 26'sı notebook yada netbook almayı planlıyor. Satın alma sürecinde yüzde 90'lık bir oranla hemfikir olunan kriterler ise, hız, teknik servis desteği, fiyat ve garanti süresi."



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs