En Sıcak Konular

Danimarka Kraliçesi'ni Neonazi muhafız koruyor

9 Kasım 2009 16:27 tsi
Neonazi örgütü Danimarka Ulusal Sosyalist Hareketi (DNSB) önde gelen isimlerinden Daniel Carlsen'in Kraliçe Margrethe II'nin Muhafız Birliği'nde görev yaptığı ortaya çıktı.

Henüz 19 yaşında olmasına karşılık DNSB içinde kısa sürede yükselen Carlsen, Hitler'i 'idol' olarak görüp, Yahudi soykırımının bir 'yalandan' ibaret olduğunu söylüyor.

DNSB Başkanı Jonni Hansen'den sonra Neonazilerin önemli isimlerinden biri olan Daniel Carlsen, Ağustos ayında askerlik görevini Muhafız Birliği'nde yapmaya başladı. Kraliçe ve Kraliyet ailesinin güvenliğinden sorumlu olan Muhafız Birliği askerleri özel silah eğitimi alıyor. Carlsen, Neonazi olduğunu saklama gereği duymamasına rağmen Muhafız Birliği'nde askerlik yapması skandal olarak değerlendiriliyor.

Henüz 19 yaşında olmasına karşılık DNSB içinde kısa sürede yükselen Daniel Carlsen'in Neonazilerin Arhus şehrindeki liderliğini yapıyor. Carlsen, Hitler'in 120. doğum gününde Neonazilerin Danimarka'daki merkezi Greve şehrinde düzenlenen törende DNSB Lideri Hansen ile birlikte konuşma yapan iki kişiden biriydi. Kendisini 'demokrasinin düşmanı' ilan eden Carlsen, Hitler'i 'idol' olarak görürken, Nazilerin Yahudi soykırımı yaptığını kesinlikle 'yalan' olarak kabul ediyor.

DNSB'nin önde gelen isimlerinden olan Carlsen aynı zamanda aşırı sağ holigan grup White Pride'ninde başaktörlerinden biri. Carlsen, 3 White Pride üyesiyle birlikte Arhus Şehir Mahkemesi tarafından şehrin duvarlarına gamalı haç çizmek ve ırkçı sözler yazmaktan dolayı 3 ay hapis cezasını çarptırılmıştı. Ancak bu ceza daha sonra 60 saat toplum yararına çalışmaya dönüştürülmüştü.

Ağustos ayında Muhafız Birliği'nde askerlik yapmaya başlayan Daniel Carlsen, hala Neonazi geçmişini saklama gereği duymuyor. Popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kendini 'beyaz, nasyonel sosyalist olmaktan gurur duyan' biri olarak tanımlayan Carlsen, başucu kitabının Hitler'in 'Kavgam'ı olduğunu yazıyor. Kendini idealist ve misyonunun Avrupa'yı kölelerden temizlemek olarak tanımlıyor. Okul çağlarında okuduğu kitapların kendisini tatmin etmemesiyle yeni arayışlara girdiğini ifade eden Daniel Carlsen, "Başka kitaplar okuyunca bize öğretilenlerin eksik olduğunu anladım. Hitler'in büyük bir lider olduğunu anladım. Onun ulaştığı noktaya biz varmaya çalışıyoruz. Maalesef başladığı işi bitiremedi. Biz onun yarım bıraktığını tamamlayacağız." görüşlerini dile getiriyor.

Cihan



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,576 µs