En Sıcak Konular

Astsubay babası isyan etti

9 Kasım 2009 15:16 tsi
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olarak görev yaptığı sırada tutuklanan Ali Balta'nın babası Mesut Balta, oğlunun serbest bırakılması için komutanlık karargâhı önünde açıklama yaptı.

Oğlunun suçsuz yere yaklaşık 7 aydır Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklu bulunduğunu söyleyen Balta, oğlunun ifadesinin işkence ve hipnoz uygulanarak alındığını iddia etti.

Eşiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı önüne gelen baba Mesut Balta, burada bir açıklama yaptı. Oğlunun suç işlediğine inanmadığını söyleyen baba Balta, oğlunun eğer suç işlemişse cezasını çekeceğini, bunun içinde hakkında dava açılması gerektiğini söyledi.

Oğlunun yargısız olarak infaz edildiğini öne süren Balta, "Oğluma karşı yargısız infaz soruşturmanın ilk gününden beri devam etmekte olup, oğlumun ifadesi işkence ve hipnoz uygulanarak alınmıştır. Bu kanunsuz davranış sebebiyle sorguya iştirak eden hipnozcu Yarbay Gürol Doğan hakkında usulsüz sorgu ve işkenceden Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştır." şeklinde konuştu.

Oğlunun serbest bırakılması için Hv. K. K.'lığına, Genelkurmay Başkanlığı'na ve Milli Savunma Bakanlığı'na verdikleri dilekçelerin cevapsız kaldığını belirten Balta, aile olarak ağır bir mağduriyet içinde olduklarını kaydetti. Oğlunun suçsuz olduğunu savunan baba Balta, adaletin tecellisine yardımı dokunabilecek herkesten yardım talebi beklediğini ifade etti. Balta ve eşi açıklamanın ardından komutanlık önünden ayrıldı.

CİHAN 



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs