En Sıcak Konular

Bahçeli: Cumhuriyete saldırı var

9 Kasım 2009 14:48 tsi
MHP lideri Bahçeli de 'Cumhuriyet tehlikede' dedi. Bahçeli'ye göre cumhuriyete ve Atatürk'e yönelik organize saldırı var..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyete ve o'nun kurucu liderine yönelik organize saldırıların yoğunlaştığını belirtti.

Bahçeli, Atatürk'ün 71'inci ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, maksatlı çaba ve faaliyetler sonucunda Atatürk'ün büyük eserinin tartışmaların içine çekilerek yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

Bahçeli mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olduğunun altını çizdi. Atatürk'ün, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisi olduğunu bselirten Bahçeli mesajında şöyle dedi:
"Hayatı boyunca, kendisini, varlığından güç aldığı büyük milletimize adayan Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir.

Vatanımızı parçalamaya yeltenenleri, büyük milletimizin binlerce yılda oluşturduğu maddi ve manevi haklarını çiğneme cüreti gösterenleri geldikleri gibi gönderen bir iradeye liderlik yapan bu büyük devlet adamına, çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir.

90 yıl önce, dönemin işbirlikçi hükümetinin engellemelerine rağmen zorluklar karşısında inandığı ülküden asla ödün vermemiş, mücadelesinin her safhasında, aziz milletimizin şefkat ve civanmertliğine güvenerek, tükenmez feyzinden güç almış ve kutlu yolculuğuna devam etmiştir.

En bunalımlı zamanlarda, kararlığın, azmin, sabrın timsali olmuş, milletimizi boyunduruk altına alma heveslilerine Sakarya’da, Dumlupınar’da hak ettikleri cevabı vermiştir.

Aynı zamanda dün, bugün ve yarın arasında muazzam bir terkip kurmaya çalışarak, milletimizin sosyolojik derinliğini ve tarihi devamlılığını göstermeye çalışması da yaptığı büyük işlerin tamamlayıcısı niteliğindedir.

Ancak, üzülerek ifade etmeliyim ki, Hakka yürüyüşünün 71. yıldönümünde, maksatlı çaba ve faaliyetler sonucunda büyük eserinin tartışmaların içine çekilerek yıpratılmaya çalışıldığı görülmektedir.

Cumhuriyet’e ve kurucu liderine yönelik sistemli ve organize saldırıların yoğunlaştığı şu günlerde; dünden bugüne ulaşan milli değerlerimize her vatansever tarafından sahip çıkılması öncelikli bir mesele haline gelmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, muhterem manevi varlığına ve eserlerine yönelik sinsi emellerin asla bir sonuca ulaşamayacağı inancımı muhafaza ederek; ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde, aziz hatırasını minnet duygularımla yâd ediyor, kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum."



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs