En Sıcak Konular

Antalya'da korkutan patlama

9 Kasım 2009 10:35 tsi
Antalya'da 6 katlı bir apartmanın zemin katında bulunan restoranın mutfağında gaz kaçağı sonucu bu sabah meydana gelen şiddetli patlama, büyük hasara yol açtı.

Gençlik Mahallesi Işıklar Caddesi'ndeki bir apartmanın zemin katında bulunan restoranda, saat 06.45'de şiddetli bir patlama oldu. Mahalle sakinlerinin yataklarından fırlamalarına neden olan patlama sonrasında restoran harabeye dönerken, etrafındaki binalarda ve dükkanlarda da büyük hasar oluştu. Ev ve dükkanların camları kırılırken, bazı işyerlerinin de tezgahları hasar gördü. Patlamanın bildirilmesi ardından çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi, olay yerine sevk edildi. Patlamanın olduğu restoranın kapalı olması nedeniyle içeride kimsenin bulunmaması, olası can kaybını önledi.

İnceleme yapan polis ve itfaiye ekipleri, patlamanın LPG tüpünden sızan gazın ateş alması sonucu meydana geldiğini, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Restoranın caddeye göre arka tarafındaki mutfakta bulunan 12 kilogramlık LPG tüpünde gece kaçak olduğu belirtilirken, buzdolabı motorunun bir süre çalıştıktan sonra durduğunu, kısa aradan sonra yeniden çalışmaya başladığını, bu sırada meydana gelen ‘tetikleme'nin patlamaya neden olduğu sanılıyor.

5 ay önce hizmete açılan restoranın sahibi Ömer Faruk Yılmaz, patlama sonrası işyerini görünce şok geçirdi. Yılmaz, “Restoranı yeni açmıştım. Burası kebapçı dükkanı. Çiğköfte ve Gaziantep yöresi yemeklerini satıyoruz. Patlamada ne olduğunu anlamadım” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

KÖPEK TEZGAH ALTINDA KALDI

Restoranın yanındaki büfenin sahibi Hüseyin Doğan'ın işyerinde hırsızlara karşı bıraktığı Rottweiler cinsi ‘Angel' adlı köpek de patlama sonrasında devrilen tezgahın altında kaldı. Köpek, patlamayı öğrenip işyerine koşan sahibi tarafından yara almadan çıkartıldı.

APARTMANDA OTURAN ANLATIYOR

Patlamanın meydana geldiği apartmanda oturan reklam ajansı sahibi Münevver Gençtürk, “Patlama olduğu sırada uykudaydık. Ne olduğunu anlayamadım. Büyük patlama sesiyle sarsıldık. Yatağımdan fırladım. Her yer karanlıktı. Pijamalarımızla birlikte apartmanı terk ettik. Aşağıya indiğimizde manzara korkunçtu” dedi.

Aynı apartmanın 17 Ekim 2005 tarihinde de 7 metre derinliğindeki foseptik çukuru çökerken binanın yükünü taşıyan ana kolonlarından birisi boşa çıkmış, 18 daireli apartman ile karşısındaki 5 katlı Gül Apartmanı da boşaltılmıştı. Apartmandaki taşıyıcı kolonlar güçlendirilmiş, boşa çıkan kolon desteklendikten sonra dairelere tekrar yerleşilmişti.



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,390 µs