Ergenekon'un sitelerini mi sahiplendi? | " /> Ergenekon'un sitelerini mi sahiplendi? | "/>

En Sıcak Konular

TSK Ergenekon'un sitelerini mi sahiplendi?

9 Kasım 2009 08:17 tsi
TSK Ergenekon'un sitelerini mi sahiplendi? Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun 'Bizim' dediği 42 sitenin 35'i bir yerden tanıdık geliyor... Adem Yavuz Arslan yazdı...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Bu siteler TSK'nınsa Ergenekon'unkiler kimin?

Türkiye'nin baş döndüren gündeminde olayları anlayabilmek için öncelikle çok dikkatli olmak ve sık sık arşivlere bakmak şart.Önce kısa bir hatırlatma yapalım. Malum, ihbarcı bir subayın İrtica ile Mücadele Eylem Belgesi'nin orijinalini savcılara ulaştırdığı ortaya çıkmıştı. Adli Tıp da belgeyi ve altındaki imzayı teyit etmişti. İhbarcı subayın bilgilerini terhis olan bir er de doğrulamıştı. Aynı subay 5 Kasım'da yeni bir mektup yollayarak cuntacıları ve eylem planlarını deşifre etti.

Aynı mektupta ayrıca internet andıcı vardı. Buna göre Genelkurmay kara propaganda için web siteleri kurup yönetiyordu. Burada ilginç bir şey daha yaptı karargâh: Kabul ettiği faaliyetlerin başbakanlığın direktifi ile olduğunu iddia etti. Başbakanlık "Bizde böyle bir şey yok" deyip emri sordu ama Genelkurmay 2000 yılını adres gösterdi.

Bu kadar kronolojik bilgiyi verdim çünkü her şey birbirine karışıyor. Aslında birazda istenen bu. Çünkü Genelkurmay basın bilgilendirme toplantısında sorulara cevap vermekten çok hedef şaşırtma-yönlendirme yapıyor.

Sitelere dönersek. Biz akredite sayılmadığımız için orada değildik ve kafamızı kurcalayan soruları soramadık. Şimdi buradan soralım.

Öncelikle bu hangi direktif ve içeriği ne? Ayrıca kamu hukukunda çok net bir kural vardır ki hiçbir yönetmelik, direktif hatta kanun yürürlükteki Anayasa'ya aykırı olamaz. Kanunsuz bir emri kim nasıl verdi? Bu emrin kanunsuzluğu ile ilgili bir itirazınız oldu mu? Atıf yapılan madde internetin takibini ve düzenlenmesini içeriyor. Fakat sahiplendiğiniz siteler kara propaganda siteleri. Dediğiniz gibi bu siteler 2007 yılındaki kanun değişikliği ile değil 2009 başında konunun basına yansımasından sonra değiştirilmiş. Yani ortada tarih yanlışları var.

Şimdi gelelim işin bam teline.

Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun 'Bizim' dediği 42 sitenin 35'i bir yerden tanıdık geliyor.

O tanıdık yer de Ergenekon soruşturması. Hatırlanacağı gibi Türk'ü, Ermeni'yi, Kürt'ü, Rum'u bir birine düşürmeyi hedefleyen, irtica yaygarası yapan 35 sitenin yapımcısı eski yüzbaşı-bilişimci Ataman Yıldırım çıkmıştı. Ataman 10. dalgada gözaltına alınmış ve örgüt yöneticisi olmaktan tutuklanmıştı. Hâlâ da tutuklu.

Yıldırım 'Naryaz' adlı yazılım şirketinin sahibi. Evinde yapılan aramada 'hayhay' adı verilen bir belge çıkmıştı. Bu isme dikkat... Çünkü 35 sitenin hepsinde iletişim adresi hayhaytr@yahoo.com.

İz süren güvenlik birimleri Ataman'ın TSK'da sivil memur olan M. Bülent Sarıkaya ile ilişkide olduğunu tespit etmişti. Tespitlere göre kara propaganda yapan 35 site aynı adresten besleniyor. İlgili mail adresine Sarıkaya'nın kullandığı ADSL hattından da girilmiş.

Biraz karmaşık gelebilir. Özetle; kara propaganda için TSK site açıyor. Ama aynı sitelere Ergenekon sanıkları lojistik destek veriyor. Aracı ise TSK'da görevli.

Savcıların iddiasına göre Ergenekon bir terör örgütü ve bir örgüt internette kara propaganda için site açabilir. Cevabı aranan ve dikkati çeken şey ise şu: TSK "Bu siteler benim" demişse Ergenekoncuların durumu ne oluyor? Bu siteler ordununsa Ergenekon'da ordunun bir parçası mı oluyor? Çubuklu kara propaganda sitelerini sahiplenirken acaba Ergenekon'u da sahiplenmiş mi oldu? Başta da dediğim gibi akredite olsaydık sorardık. Gerçi böyle sorular soran birini de akredite ederler mi? O da ayrı soru tabii.

 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs