En Sıcak Konular

'Bahçeli'den memnunum...'

8 Kasım 2009 19:56 tsi
'Bahçeli'den memnunum...' Partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin MHP'de liderliğinin sürmesinden memnuniyetini dile getirdi. Bakın neden...

Partisinin İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada 'Ben, sayın Bahçeli'nin genel başkanlığından çok memnunum' diyerek MHP liderini 'ti'ye alan Başbakan Erdoğan, rakibinin hitap şeklini de eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin kongresiyle ilgili yaptığı açıklamayı anımsatarak, Bahçeli'nin ''demokrasiye yönelik korkusu ve parti içi muhalefete dönük tedirginliğini, hükümet ve emniyet güçleri üzerinden bertaraf etmek gibi bir kurnazlık içinde'' olduğunu kaydetti.
Devlet Bahçeli'nin hükümet üzerinden muhaliflerini ekarte etmeye çalıştığını ve kongresinde olaylar olursa bunun müsebbibinin hükümet ve emniyet güçleri olacağını söylediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ayrıca Bahçeli'nin sokak ağzıyla ve çok farklı bir tavırla Ak Parti'nin yurt çapındaki toplantılarının huzur ve güven içinde olmayacağı tehdidini savurduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'yi artık ciddiye almadıklarını dile getirerek, ''Bahçeli'nin bu tavırlarını sinir bozukluğu ve haleti ruhiyesinin bozukluğuna verdiğini'' bildirdi.

Erdoğan, ''Ama bu ülkenin şerefli emniyet teşkilatından ne istiyorsun? Bu ülkenin polisine, jandarmasına, emniyet güçlerine karşı böyle bir ifadeyi nasıl kullanıyorsun? Bu ülkenin emniyet güçlerini böyle bir karalamaya, iftiraya ve töhmete ne hakla maruz bırakırsın? Bu tavır, yalancının mumunun yatsıya varmadan sönmesidir. Bu tavır, şecaat arz ederken sirkati beyan etmektir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin geçen hafta grup toplantısında şehit ve gazileri istismar ettiğine dikkati çekerek, ''Bugün ne oldu da emniyet teşkilatının o şerefli mensupları teröre karşı canını ortaya koyduğu kadar, senin kongrenin emniyeti için de cefakarca görev yapıyor. Sen ne hakla emniyet mensuplarını, partinin iç meselelerine malzeme yapma cüretini gösterebiliyorsun? Bunların milli birlik ve kardeşlik sürecine bakışı da budur. Biz, şehit cenazeleri gelmesin diye çırpınırken, onlar panik halinde. Onlar, 'gelsin de, işaretlerimizle gösteri yapalım' diyor. Şehitleri istismar edemeyecekler'' diye konuştu.

Bahçeli'nin bir süre önce de AK Parti içindeki Doğu ve Güneydoğulu milletvekillerine bölücü, ırkçı ve faşizan bir üslupla, ''onları kendinden sanma'' diye dil uzattığını kaydeden Erdoğan, şimdi de kendi partisinin mensuplarına, 'AK Parti'nin ve emniyet güçlerinin ajanı' diye hakaret ettiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, tüm bunların, Bahçeli'nin bilinçaltı tortularının açığa çıkması olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, yasa dışı, illegal ve mafyatik davranışlara karşı meyil edenlere karşı hukuku esas aldığını bildirdi.

Devlet Bahçeli'nin tehditlerine ne kendisinin, ne teşkilatının boyun eğmeyeceğini belirten Erdoğan, gerek partisinin, gerekse Türkiye'nin bin yıllık kardeşliğini kimsenin bozamayacağını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin tehdit ve ithamlarının hesabını hukuk önünde vereceğini de ifade ederek, ''Ben, sayın Bahçeli'nin genel başkanlığından çok memnunum. Eksik olmayasın. Eksik olmaya... Sen o üslupla, o seviyeyle, o siyaset tarzıyla orada olduğun sürece bundan memnun oluruz. 3 aydır milli birlik ve kardeşlik süreci hakkında hançeresinden konuşuyor. Bağırıyor, çağırıyor. O değil, çocuklar dahi korkuyor'' dedi



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs