En Sıcak Konular

Polis ekibine silahlı saldırı!

8 Kasım 2009 16:28 tsi
Avcılar'da bir polis memuru, silahlı saldırı sonucu yaralandı. Bir polis yaralı. İki şüpheli de tedavi altında.

Alınan bilgiye göre, Denizköşkler Mahallesi'nde devriye görevi yapan Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polis ekibine silahlı saldırıda bulunuldu.

Saldırı sonucu yaralanan bir polis memuru, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

POLİSİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Alınan bilgiye göre, Deniz Köşkler Mahallesi Şehit Hüseyin Demiroğlu Sokak'ta kimlik kontrolü yaparken durdurduğu 2 kişi tarafından tabancayla vurulan polis memuru Ufuk Eren'in, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi devam ediyor.

Polisle silahlı çatışmaya giren 2 şüphelinin de yaralandığı ve çevredeki hastanelerde tedavi altına alındıkları öğrenildi. Saldırıda kullanılan silahların da ele geçirildiği belirtildi.

ÇAPKIN'DAN AÇIKLAMA

Yaralı polis memurunu hastanede ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Esenyurt'ta polisi silahla yaralayan kişilerin illegal bir örgüte mensup olduklarını açıkladı. Saldırganların üzerinde biri otomatik olmak üzere 3 silah bulunduğu belirten Çapkın, "Şahısların eyleme gitmek üzere olduğu anlaşılıyor" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Esenyurt'ta kimlik kontrolü yapmak istediği kişiler tarafından vurulan polis memuru Ufuk Eren'i hastanede ziyaret etti. Hastanede polis memurunun sağlık durumu hakkında bilgi alan ve "geçmiş olsun" diyen Çapkın, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Polisin durumundan şüphelendiği 2 kişinin kimliğini istediği sırada olayın meydana geldiğini belirten Çapkın, "Kimlik kontrolü yaptığı sırada şahıslardan biri silahını çekip memur arkadaşı vuruyor. Kaçmaya çalışan 2 saldırgan da yaralı arkadaşımızın yanındaki başka bir polis tarafından vuruluyor. Biri ayağından biri omuzundan yaralanan 2 saldırgan daha sonra bölgeye sevk edilen diğer ekiplerimiz tarafından yakalanıyor." şekline konuştu. Şahısların, illegal bir örgüte mensup olduklarını belirten Çapkın, örgütün adını vermedi.

Saldırganların üzerinden bir otomatik tüfek ve 2 tabancanın çıktığını ifade eden Çapkın, şahısların üst üste 2 mont ve 2 pantolon giydiklerini söyledi. Saldırganların bu şekilde giyinerek eşgal belirlemeyi güçleştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Hüseyin Çapkın, "Silahları ve giyimlerinden şahısların eyleme gitmek üzere olduğu anlaşılıyor. Polis arkadaşlarımız çok önemli bir iş yaptılar. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Son zamanlarda performans ölçümüne göre bir sistem oturttuklarını ve önleyici hizmetler ekiplerinin yolda şüphelendikleri kişilere kimlik kontrolü yaptıklarını belirten Çapkın, "Böyle bir olayda aniden çekilen bir silah ve polisin yaralanması söz konusu" dedi. Çapkın polis memurunun bilincinin açık olduğunu, saldırganların da sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.
 
aa-cihan



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,682 µs