En Sıcak Konular

Bakan Çubukçu: Tarihi bir rekora imza attık

8 Kasım 2009 13:58 tsi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, hükümete geldiklerinden bu yana Milli Eğitim Bakanlığı olarak 133 bin derslik yaptıklarını belirterek, "Bu bir tarihi rekordur" dedi.

Bakan Çubukçu, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, İzmir’in her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hayırseverlerin yarıştığı bir kent olduğunu vurguladı.

Eğitim konusunda derecelendirme yapıldığında göçün yüksek olduğu şehirlerde eğitim planlaması konusunda sıkıntı yaşandığına işaret eden Çubukçu, şöyle konuştu: "Gaziantep, Adana, İstanbul gibi şehirlerde eğitimi planlarken başarı perspektifi oluştururken, göç konusunu da göz önünde bulunduruyoruz. İzmir o anlamda çok başarılı bir il. Eğitim standartları açısından bakanlık olarak biz de İzmir’in programlarını yaparken öğrenci başına düşen öğretmen sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı itibariyle iyi standartları yakalıyoruz. Bu demek değildir ki eğitimde hizmet sonlandırılacak. Eğitim, (Evet, tamam, oldu) dediğimiz bir konu değil. Birçok ülkede olduğu gibi değişime tartışmaya açık bir alan.

AK Parti hükümetleri öncesinde eğitimin fiziki altyapı sorunları vardı.

Fiziki altyapı sorunları giderilirse eğitimde kalite elde edilir. Türkiye’nin birçok yerinde çok iyi planlanmış okullarımız var. Hükümete geldiğimizden bu yana Milli Eğitim Bakanlığı olarak 133 bin dersliğin yapımını tamamladık. Bu bir tarihi rekordur. Bundan sonraki süreçlerde okulların yapımına başladığımız gibi okulların içinde de sosyal yoksunluk içindeki kesimler, sorunlu kesimler de dahil olmak üzere tam ve eşit bir sistemle eğitimin kalitesi için çalışacağız."

-BAKAN ÇUBUKÇU’YA "ALBAY DURSUN ÇİÇEK" SORUSU-

Bir basın mensubu, Bakan Çubukçu’ya, İzmir’deki 60. Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeninin öğrencilere "Albay Dursun Çiçek’i övdüğünü, okul yönetiminin de öğretmenin ifadesini almak yerine sınıftaki 25 öğrencinin ifadesini aldığını" hatırlatarak, "bu olayın doğru olup olmadığını" sordu.

Bakan Çubukçu, "Bu konudan haberdar değildim. Şimdi İl Milli Eğitim Müdüründen öğrendim. Konuyla ilgili inceleme başlatmışlar. Okul ve öğrenci, bu tür tartışmaların tarafı olmaya zorlanmamalıdır. Bu yönde telkin ve ikna çabaları yersiz ve yakışıksızdır. Sonuçtan sizi haberdar edeceğiz" dedi.

Ziyaret sonrasında Vali Kıraç, Bakan Çubukçu’ya İzmir’in tarihi simgesi saat kulesi olan bir plaket verdi.

Ziyarette AK Parti İzmir milletvekilleri Taha Aksoy ve Mehmet Tekelioğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da yer aldı.

milliyet



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs