En Sıcak Konular

Çiçek'i öven öğretmene inceleme

8 Kasım 2009 12:37 tsi
İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde ingilizce öğretmeni olarak görev yapan F.K., 'Kaos Planı'nda imzası bulunan Kurmay AlbayDursun Çiçek'i ders esnasında övdü. Bu olayın internete taşınmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nca hakkında inceleme başlat

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir İngilizce öğretmeninin 'Kaos Planı'nda imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek'i ders esnasında övmesiyle ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Üç okulun resmi açılışını gerçekleştirmek üzere İzmir'e gelen Bakan Çubukçu, ilk olarak İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası bir gazetecinin, okullarda siyasi propagandaların yapılmasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Çubukçu, "Özellikle okullarımız ve öğrencilerimiz her manada bu tür konu ve tartışmaların özellikle tarafı olmaya zorlanmamalılar. Bu yönde telkin ve ikna çabaları da son derece yersiz ve şıksız. Bu konudaki inceleme başlatılmış ve en kısa sürede sonuçlandırır, sizleri haberdar ederiz. "dedi.

Söz konusu olay, İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. Okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan F.K., 'Kaos Planı'nda imzası bulunan Kurmay AlbayDursun Çiçek'i ders esnasında övdü. Bunun üzerine bir öğrenci, konuyu e-posta yoluyla internete taşıdı. Okul yönetimi, öğretmenle ilgili işlem yapmak yerine, kimin sızdırdığı üzerine yoğunlaşarak sınıftaki 25 öğrencinin ifadesini alma yoluna gitti.

İddiaya göre, İngilizce öğretmeni F.K., ders sırasında öğrencilere Albay Çiçek'in 'kötü biri olmadığını' anlatarak onunun hümanist yönlerinden bahsederek övdü. Konu internete düşünce okulda tam anlamıyla bir 'cadı avı' başladı. Okul yönetimi mesajın içeriğini ve doğruluğunu araştırmak yerine 'kimin sızdırdığını' bulmaya çalıştı.

Okul Müdürü Ömer Arslan, "Konu internete düşünce bütün sınıfın ifadesini aldım. Anladığım kadarıyla bir öğrencinin babası internette yazılım yapıyormuş. O olduğunu tahmin ediyoruz." açıklamasını yapmıştı.

cihan



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,452 µs