En Sıcak Konular

Çömez PKK operasyonlarını beğenmedi

0 0 0000 00:00 tsi
Çömez PKK operasyonlarını beğenmedi AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Avrupa'da son zamanlarda PKK militanlarına karşı yapılan operasyonları gerçekçi bulmadığını söyledi. Çömez bakın o operasyonları nasıl tanımladı...

Turhan Çömez, Avrupa'daki PKK operasyonlarını 'sahte operasyonlar' olarak nitelendirdi.
 
Çömez, ''Operasyonların asıl sebebi, Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı kampanyasını yürüttüğü binanın yanında bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneği'nin göz önünde faaliyet yapmasının istenmemesidir'' dedi.
 
"Avrupa bugün PKK'nın hamiliğini üstlenmiştir'' diyen Çömez, bölücü örgütün başı Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle binlerce kişinin Strasbourg'da yaptığı gösterilere engel olunmadığını belirtti.
 
Turhan Çömez, Kuşadası ve Çeşme'deki bombalı terör eylemi yapan PKK'lıların, Fransa'ya yaptıkları iltica talebinde Çeşme'deki saldırıyı nasıl planladıklarını ve gerçekleştirdiklerini anlatmalarına rağmen, Fransa'nın, Türk yetkililere bilgi vermediğini ve bu kişileri himaye etmeye devam ettiğini ifade etti.
 
"Avrupa ikiyüzlü davranıyor"

 
Çömez, ''PKK'nın Avrupa'daki üssü haline gelen Fransa'da eylemlere bizzat katıldığını itiraf eden teröristler himaye edilirken, 14 kişi için alınan geçici tutuklama kararı dikkatleri dağıtmaktan öte bir anlam taşımıyor" dedi.
 
"Geçici tutuklama kararı, seçimlere kadar bu derneğin gözönünde faaliyet yapmasının istenmemesi nedeniyle alındı" diyen Çömez, "Türkiye artık PKK'yı açıkça himaye eden Avrupa'nın iki yüzlü tutumunu çok iyi anlamalı ve görmeli'' ifadesini kullandı.
 
Fransa'da PKK operasyonları

 
Paris'teki operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir ''kültür merkezine'' de baskın düzenlenmiş, çeşitli evrakla bilgisayarlara el konulmuştu.
 
Bu merkeze düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa'daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris'in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı belirtiliyor.
 
Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, 'organize suç' ve 'kara para aklama' suçlamaları yöneltiliyor.
 
Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor olabileceği olasılığının da ciddi bir biçimde araştırıldığını belirtiyor.
 
Paris'teki operasyon, geçen yıl 2 PKK'lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin euroyu dolarla çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti.
 
Fransa'da terör örgütü PKK'nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.

CNNTurk



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs