'Mafyatik bildiriye' AK Parti’den isyan | " /> 'Mafyatik bildiriye' AK Parti’den isyan | "/>

En Sıcak Konular

'Mafyatik bildiriye' AK Parti’den isyan

8 Kasım 2009 09:58 tsi
'Mafyatik bildiriye' AK Parti’den isyan  
MHP lideri Bahçeli’nin, partisinin kongresinde çıkabilecek olaylar için hedef gösterdiği AK Parti’yi tehdit etmesi büyük tepki çekti. MHP bildirisi için hukuki girişimler başlatıldı.

MHP lideri Bahçeli’nin partisinin bugün düzünleyeceği 9, Olağan Büyük Kongresi’nede çıkabilecek muhtemel olayların sorumlusunun AK Parti ile emniyet mensupları olacağını iddiasına AK Parti’den ser tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın Bahçeli, itham, iftira ve şantaj dolu açıklamasında yine çok açık bir biçimde hükümetimizi, partimizi ve devletin güvenlik güçlerini tehdit etme talihsizliğine düşmüştür” dedi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Çelik, “Bu dil ve üslup sağlıklı ve kendisiyle barışık bir ruh halinin yansıması değildir” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ AK PARTİ’Yİ TEHDİT ETTİ

“Hızını alamayan Bahçeli’nin, AK Parti’nin yurt çapındaki tüm toplantılarını sabote edeceklerini, artık bu toplantıların huzur ve güven içerisinde yapılamayacağını söyleme cür’etini” gösterdiğini belirten Çelik, şu ifadelere yer verdi:”Ancak çete ve mafya yapılanmalarında kullanılabilecek dil, üslup ve beyanlar Anayasa ve yasalar çerçevesinde kurulmuş ve işleyen siyasi partiler tarafından kullanılamaz. Daha önce dağa çıkmaktan söz eden Sayın Bahçeli, mezkur açıklamasında yine çok açık bir biçimde suç işlemektedir.”

HUKUKİ GİRİŞİMLER BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da MHP liderinin hükümeti ve emniyeti töhmet altında bırakmasını talihsizlik olarak değerlendirdi. Hiç kimsenin emniyeti siyasi çekişmelerine alet etmemesini isteyen Bakan Atalay, MHP liderinden de elinde bu konuyla ilgili bilgi veya belge varsa ilgilileri iletmesini istedi. Atalay’ın ayrıca, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı’yı telefonla arayarak yarınki MHP kongresi için gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını söylediği de öğrenildi. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığından yapılan açıklamada da MHP liderinin duyurusu için hukuki girişimlerde bulunulacağı da belirtildi. ir ülke, hiçbir toplum zarar görmez” dedi.

Kan donduran açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Bahçeli’nin duyurusunun demokratik bir ülkede yaşayan insanın kanını dondurup tüylerini diken ettiğini söyledi. Elitaş, MHP’nin kendi içindeki sorunları başkasına yıkmaya çalıştığını dile getirerek “Amiyane bir tabirle beceriksizliğin daniskasıdır”diye konuştu. 10 yıl önce MHP’den Cumhurbaşkanı adayı olmak için gece saat 12’ye 5 kala müracaat eden milletvekilinin linçten zor kurtarıldığını hatırlatan Elitaş, Bahçeli’nin duyurusu için “aklı başında bir insanın söyleyeceği bir şey değil”  dedi.

star



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,130 µs