'Site kur' talimatı Ecevit'ten | " /> 'Site kur' talimatı Ecevit'ten | "/>

En Sıcak Konular

'Site kur' talimatı Ecevit'ten

8 Kasım 2009 08:59 tsi
'Site kur' talimatı Ecevit'ten
2000'de Başbakan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'ydu.

Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın kurup işlettiği internet siteleriyle ilgili Başbakanlık talimatının 2000 yılında verildiğini açıkladı. Açıklamada, propaganda için kurulan sitelerin 2007'de çıkarılan ilgili kanun uyarınca tümüyle kapatıldığı belirtildi. 2000'de Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı ise Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'ydu.

Genelkurmay Başkanlığı, isimsiz subay tarafından medya kuruluşlarına gönderildiği ileri sürülen ikinci ihbar mektubundaki internet sitelerinin Başbakanlık direktifiyle kurulduğuna yönelik açıklamasına açıklık getirdi. Dün Genelkurmay'ın interten sitesinde yayınlanan iki maddelik açıklamada sözkonusu sitelerin 2000 yılında Başbakanlık talimatıyla kurulduğu belirtildi. Başbakanlığın konuyla ilgili Genelkurmay'dan bilgi istediğine yönelik haberlerin haber sitelerinde yeraldığı akşam saatlerinde yapılan açıklama şöyle denildi:

SİTELER 2007'DE YASAYLA KAPATILDI

Dün (06 Kasım 2009, Cuma) yapılan Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısında, bir soruya verilen cevapta kastedilen direktif 2000 yılına aittir. Söz konusu internet siteleri, 2007 Tarihli 5651 Sayılı Yasaya uyum sağlamak maksadıyla yeniden düzenlenmiş ve daha sonra tümüyle iptal edilmiştir.

TALİMATI KIVRIKOĞLU UYGULADI

2000'de Anasol-M hükümeti iktidardaydı. Açıklamaya göre internet sitelerinin kurulması için talimat dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından verildi. 28 Şubat sürecinin ardından kurulan hükümette Başbakan Yardımcısı ise Mesut Yılmazdı. Genelkurmay Başkanı ise Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'ydu.

BAŞBAKANLIK TSK'YA SORDU

Cuma günü Karargah'taki toplantıda sitelerin Başbakanlık talimatıyla kurulduğuna yönelik açıklamanın ardından Başbakanlık Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği ile irtibata geçerek bilgi istedi. Başbakanlık, hükümetin bu yönde bir çalışma yapılması için Genelkurmay Başkanlığı'nın görevlendirilmediğini hatırlattı.

42 PROPAGANDA SİTESİ KURULDU

'Darbe Andıcı'nın orijinalini Ergenekon savcılarına postalayan isimsiz subay tarafından medyaya gönderildiği ileri sürülen ihbar mektubunda Genelkurmay'ın 'gri' ve 'kara propaganda' yapmak için 42 internet sitesi kurduğu ileri sürülmüştü. İhbarda ayrıca 400 internet sitesinin 'irticacı', 'bölücü' gibi gruplara ayrılarak takip edildiği iddia edilmişti.


Yeni Şafak sormuştu

Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Siteler başbakanlık talimatıyla kuruldu' açıklamasını Yeni Şafak 'Site kurun direktifi hangi hükümet döneminde verildi” başlığı ile sorgulamıştı. Haberde Tuğgeneral Çubuklu'nun 'Başbakanlık talimatı'yla hangi hükümet dönemini kastettiğini belirtmediği vurgulanarak “Direktifin 28 Şubat dönemi veya sonrasına ait olabileceği” belirtilmişti. Diğer gazeteler ise açıklamayı bugünkü hükümet üzerinden analiz etti


Emir tüm kamu kuruluşlarına

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Cuma günü Karargah Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında TSK'nın Başbakanlığın direktifleri çerçevesinde, irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere internet siteleri kurduğunu doğruladı. Çubuklu ihbar mektubundaki andıcın ise 2007'de çıkan 5651 sayılı kanuna göre sitelerin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Tuğgeneral Çubuklu Başbakanlık talimatının TSK'nın da aralarında bulunduğu tüm kamu kuruluşlarını kapsadığını söyledi.


yenişafak



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs