En Sıcak Konular

Dışişlerinden Arjantin'e uyarı

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye, parlamentosunda sözde Ermeni soykırımıyla ilgili bir karar kabul eden Arjantin ile ikili ilişkilerinin bütün yönlerini gözden geçirerek, alınacak bazı önlemleri belirledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Arjantin Parlamentosunda sözde Ermeni soykırımıyla ilgili kabul edilen kararın ardından bakanlıkta herhangi bir çalışmanın yürütülüp yürütülmediği sorusuna yanıt verdi.

Arjantin'de 24 Nisan'ın "Ermeni Soykırımı Adına Halklar Arasında Hoşgörü ve Eylem Günü" ilan edilmesine ilişkin bir kanunun 11 Ocak 2007 tarihinde kabul edildiğini hatırlatan Bilman, şunları kaydetti:

"Bahis konusu kanun, tarihçiler tarafından ele alınması ve incelenmesi gereken bir konuda parlamentonun tek taraflı hüküm beyan etmesi niteliğini taşıması nedeniyle, her şeyden önce mahiyet itibarıyla malul ve etik ölçülerine aykırıdır."

Sözcü Bilman, Türkiye'nin beklentisinin "bu hususun Arjantin hükümetince idrak olunması ve durumun açıklığa kavuşturulması imkanlarının araştırılması" olduğunu belirtti.

Bilman, Arjantin nezdinde yapılan üst düzey girişimler ve bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arjantin Cumhurbaşkanı Nestor Kirchner'e yazdığı mektuba rağmen söz konusu kanunun yasalaşarak yürürlüğe girmesi üzerine, Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Hayri Hayret Yalav'ın siyasi istişareler için merkeze çağrıldığını bildirdi.
Büyükelçi Yalav ve selefinin katılımıyla Dışişleri Bakanlığında gerekli değerlendirme çalışmalarının yapıldığını ifade eden Bilman, bu çerçevede Arjantin ile ikili ilişkilerin bütün veçhelerinin gözden geçirilerek alınacak önlemlerin belirlendiğini kaydetti.

Sözcü Bilman, Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Büyükelçi Yalav'ı kabul ederek, konu hakkında ayrıntılı bilgi aldıklarını da belirtti.

Büyükelçi Yalav, merkeze dönen Türkiye'nin Arjantin nezdindeki eski büyükelçisi Şükrü Tufan'ın yerine Aralık ayı ortasında yeni Buenos Aires büyükelçisi olarak atanmıştı. Yalav, güven mektubunu sunmasının hemen ardından istişareler için Ankara'ya çağrılmıştı.


hürriyet



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,533 µs