En Sıcak Konular

Baykal öyle bir söz söyledi ki...

6 Kasım 2009 22:54 tsi
AK Parti'nin iktidarıyla birlikte ülkede terör olaylarının arttığını söyleyen CHP Lideri Baykal, ülkenin en sevilen vatanseverlerinin hapse atıldığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin demokratik açılım sürecinde PKK'yı muhatap aldığını ileri sürdü. Baykal, AK Parti'nin iktidarıyla birlikte ülkede terör olaylarının tekrar arttığını, ülkenin en sevilen vatanseverlerinin hapse atıldığını iddia etti. CHP lideri, hükümete yüklendiği konuşmasında kendisine yöneltilen, 'İktidara geldiğinizde 80 darbesinin sorumlularının yargılayacak mısınız?, YÖK'ü kaldıracak mısınız? Darbe Anayasası'nı değiştirecek misiniz?" sorularına ise yanıt vermedi.

Partisinin Karaman İl Teşkilatı tarafından Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan CHP Genel Başkanı Baykal, hükümetin demokratik açılım, tarım, işsizlik ve ekonomi konularında başarısız olduğunu söyledi. Özellikle açılım ve Ergenekon iddianamesi üzerinden hükümete yüklenen Baykal, aralarında Mehmet Haberal'ın da bulunduğu sanıkların vatansever olduğunu ifade etti. Türkiye'nin her geçen gün kötüye gittiğini kaydeden Baykal, demokratik açılım kapsamında teslim olan 34 PKK üyesinin Silopi'de karşılanmasının şehit ailelerini rahatsız ettiğini anlattı. Hükümetin açılımı 34 PKK'lı için yaptığını iddia eden CHP Genele Başkanı, şöyle konuştu "34 tane PKK üyesi sınırdan güle oynaya ülkemize girdi. Bunu 70 milyon izledi. Yasalar belli. 'Pişmanım diyen, örgütte olmak istemiyorum diyen' affediliyor. Ama bu teslim olanlar pişman olduklarını söylemiyor. Tam tersine 'Beni buraya örgüt lideri gönderdi. Ben elçisiyim' dediler. Böyle diyen birisi hemen tutuklanmalı ve yargı önünde hesap vermeli. Oysa biz ne yaptık. Mahkemeyi ayaklarına götürdük. Mahkeme insanın ayağına gitmez, insanlar mahkemenin ayağına gelir. Daha sonra çıktılar otobüsün üzerine kahraman gibi karşılandılar. O zaman benim kahraman şehidimin annesi, 'Onları kahraman yapacaktınız, ben oğlumu niçin gönderdim? niye öldü' demez mi? "

Hükümetin Ermenistan açılımını da eleştiren Deniz Baykal, bu yüzden Azerbaycan'ın dostluğunun kaybedildiğini vurguladı. Hükümetten kurtuluşun adresi olarak halkı gösteren Baykal, ekonominin giderek kötüleşen bir hal aldığını ve Türkiye'nin büyüme yerine küçülen bir ülke haline geldiğini ifade etti. Baykal, "Türkiye, dünyadaki 149 ülke arasında büyüme hızı bakımından 2002 yılında 29'uncu sıradaydı. 2009 yılında ise 136. sıraya geriledi. Bu, dünyadaki ekonomi yarışında geriye düştüğümüzün açık bir göstergesidir. Gelişmiş ilk 20 ülke arasında 2002 yılında ilk 3 ülke arasında yer alırken, 2009 yılında son 3 ülke arasına düştük. Artık Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi, Menderes gibi, Demirel döneminde olduğu gibi Özal zamanında olduğu gibi kalkınmaya, yatırıma yönelik bir politika izlenmelidir. Artık politika olarak kendi topraklarımızı, madenlerimizi ve kaynaklarımızı değerlendirmeye yönelik bir kurgu izlenmelidir." şeklinde konuştu.

Çiftçilerin tarımla ilgili sorularını da yanıtlayan CHP lideri, "Karaman, tarım açısından diğer iller ve bölgelerden kendine özgü farklılıklarıyla ayrılıyor. Karaman, bilinçli ve teknolojik tarım yapan bir yer. Ayrıca tarımını sanayi ve ticaretle bütünleştirmiş bir il. Ancak tarımda sorunlar ortak. Tarımda ciddi sorunlar var. Ekonomi yönetimi uzun yıllardır tarımın sorunlarını çözmek için değil tarımın ülkeye finansman yükü oluşturmaması için çabaladı. Oysaki dünyanın her yerinde tarım, ekonomi tarafından desteklenen bir sektördür; Amerika'da da, Avrupa'da da, Japonya'da da bu böyle. Çünkü tarım stratejik istikrar için, ekonomi için, istihdam için, beslenme ve güvenliğimiz için olmazsa olmazdır. Bugüne kadar hükümetler tarımı ekonominin önündeki bir engel olarak gördü." ifadelerini kullandı.

cihan

 



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,950 µs